Πότε ένα ζευγάρι θεωρείται υπογόνιμο και ποιες είναι οι απαραίτητες εξετάσεις που πρέπει να κάνει!
30/09/2015
Αεροπλάνο και Εγκυμοσύνη
12/11/2015
Εμφάνιση Όλων

Δωρεά ωαρίων: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Δωρεά ωαρίων: μια αποτελεσματική μέθοδος τεκνοποίησης

Ενώ πολλές γυναίκες γνωρίζουν ότι η δωρεά ωαρίων θα ήταν η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να φέρουν στο κόσμο ένα μωρό, εντούτοις ανησυχούν για το αν θα είναι σε θέση να αγαπήσουν ένα παιδί προερχόμενο από αυτή την διαδικασία. Λόγω της επιθυμίας που έχουμε όλοι να διαιωνίσουμε τα γονίδια μας, αυτή η ανησυχία είναι δικαιολογημένη.

Να τονίσουμε όμως εδώ μια μεγάλη αλήθεια: δεν είναι το DNA αυτό που κάνει ένα μωρό δικό σας – είναι η αγάπη που εσείς του δίνετε!
Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα πρέπει να προέρχεται μέσα από την καρδιά μας – και είναι συνήθως οι γονείς που ανησυχούν για τη δυνατότητά τους να αγαπήσουν ένα μωρό προερχόμενο από δωρεά ωαρίων. Αυτοί τελικά γίνονται οι καλύτεροι γονείς.

Εάν έχετε:
• πολύ χαμηλή ποιότητα ωαρίων
• πρώιμη ωοθηκική ανεπάρκεια (εμμηνόπαυση)
• ανεπαρκή απόκριση σε ωοθηκική διέγερση
• σημαντικά αυξημένα επίπεδα ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης (FSH) την τρίτη ημέρα
• πολύ χαμηλό αριθμό τριτογενών ωοθυλακίων στον υπέρηχο
• προχωρημένη ηλικία, π.χ. πάνω από 39-40 ετών.
θα πρέπει να εξετάσετε την εναλλακτική επιλογή της δωρεάς ωαρίων.

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε είναι να αρνηθείτε να διερευνήσετε αυτήν την επιλογή. Αυτό είναι κάτι το οποίο μπορεί να μετανιώσετε στην πορεία.
Η δωρεά ωαρίων μπορεί να μην είναι μια αποδεκτή επιλογή για όλους – πρέπει όμως να εξετάσετε τα υπέρ και τα κατά αυτής της διαδικασίας και να αποφασίσετε χωρίς καμία πίεση. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε τη χαρά της εγκυμοσύνης και λάβετε αυτή την απόφαση, θα είστε ευτυχείς κι εσείς και το μωρό σας.

Είναι απολύτως φυσιολογικό το ότι οι ανησυχίες που μπορεί να προκύψουν για το αν θα σας μοιάζει το μωρό σας ή για το αν οι άλλοι θα υποψιάζονται ότι το μωρό σας γεννήθηκε μέσω δωρεάς ωαρίων, μπορεί να είναι ανασταλτικοί παράγοντες για να προχωρήσετε σ’αυτή τη διαδικασία. Εντούτοις, αυτές είναι συνήθως παροδικές ανησυχίες και δεν θα πρέπει να αφήσετε να παρεμποδίσουν την ευτυχία σας!

Μην ξεχνάτε ότι το μωρό σας θα χαμογελάει και θα μιλάει όπως εσείς και θα αποκτήσει τις δικές σας συμπεριφορές και συνήθειες, αφού εσείς θα το μεγαλώσετε!

Ο μαιευτήρας γυναικολόγος Παναγιώτης Πολύζος, λύνει όλες μας τις απορίες γύρω από το θέμα «Δωρεά Ωαρίων» μέσα από αυτό το βίντεο.

Dr. Πολύζος
Dr. Πολύζος
Ο Παναγιώτης Πολύζος είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών. Ως Επιμελητής του Τμ. Ανθρώπινης Αναπαραγωγής στο Hammersmith University Hospital-Λονδίνου με τον διάσημο Prof. Lord Robert Winston, ειδικεύτηκε στην εξωσωματική γονιμοποίηση, σε θέματα γονιμότητας & στη λαπαροσκοπική-υστεροσκοπική χειρουργική. Διετέλεσε Ειδικός Επιμελητής του Kings College Hospital-Λονδίνου στο Fetal Medicine Foundation με τον παγκοσμίου φήμης Prof. Kypros Nikolaides & εξειδικεύτηκε στην εμβρυομητρική ιατρική αποκτώντας ευρύτατη εμπειρία στη μαιευτική & γυν/κή υπερηχογραφία, στις διαγνωστικές επεμβάσεις (αμνιοπαρακέντηση, βιοψία τροφοβλάστης, λήψη εμβρυϊκού αίματος) & στη μαιευτική κυήσεων υψηλού κινδύνου (δίδυμη, τρίδυμη κύηση κ.λπ.). Σήμερα δραστηριοποιείται στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Ιασώ - Institute of Life & ως επιστημονικός συνεργάτης & σύμβουλος εμβρυομητρικής ιατρικής στο μαιευτήριο Ιασώ.