Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Παναγιώτης Πολύζος δραστηριοποιείται στο Institute of Life και στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Ιασώ.

Πλήρες Βιογραφικό Ιατρού

Είναι σημαντικό να πάρετε εξειδικευμένη προγεννητική φροντίδα από το γιατρό και τη μαία σας μόλις ανακαλύψετε ότι είστε έγκυος, γι αυτό κλείστε ένα ραντεβού έγκαιρα για την πρώτη επίσκεψη σας.

 

Αμέσως, είναι μια καλή ιδέα να αρχίσετε να αποφεύγετε τα πράγματα που δεν είναι ασφαλή για την ανάπτυξη του μωρού σας. Σε αυτά περιλαμβάνονται το αλκοόλ, ορισμένα φάρμακα, ορισμένα τρόφιμα, και πολλά άλλα. Ρωτήστε για το τι είναι ασφαλές και τι όχι, και πάρτε συμβουλές από τον γιατρό σας σχετικά με ποιες αλλαγές πρέπει να κάνετε.

 

Η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών θα βοηθήσει εσάς και το μωρό σας να ευδοκιμήσετε. Για παράδειγμα ξεκινήστε φολικό οξύ. Ακολουθείστε μια θρεπτική διατροφή, βρείτε φιλικούς τρόπους για άσκηση και εξασφαλίστε προϋποθέσεις για καλό ύπνο. Και πάλι, μιλήστε με τον γιατρό σας για το τι είναι σωστό για εσάς.

 

Βεβαιωθείτε για την σωστή διατροφή κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσετε ό, τι τρώτε, πόσο τρώτε και πόσο συχνά.

 

Μπορεί να βρείτε ότι ο ύπνος είναι δύσκολος ή δυσάρεστος, ειδικά κατά τη διάρκεια του πρώτου και του τρίτου τριμήνου της κύησης. Οι ειδικοί λένε ότι ο ύπνος στην αριστερή πλευρά σας είναι καλύτερος για εσάς και το μωρό σας σε στο τελευταίο μισό της εγκυμοσύνης.

Η εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει τη συναισθηματική υγεία σας, επειδή οι ορμονικές αλλαγές είναι πολλές και σημαντικές. Μπορεί να αντιμετωπίσετε τα γεγονότα με αυξημένη συναισθηματικότητα, ή να αισθανθείτε κυκλοθυμική ή αγχώδης. Τουλάχιστον 1 στους 10 έγκυες γυναίκες υποφέρουν από κρίσεις κατάθλιψης.

 

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν 10 έως 15 προγεννητικές επισκέψεις. Ακόμα κι αν αισθάνεστε καλά ο γιατρός σας θα ελέγχει το μωρό σας με υπερηχογράφημα, την αρτηριακή πίεση και τα ούρα. Σε όλη τη διάρκεια της κύησης θα κάνετε μια σειρά εξετάσεων για να ελέγξετε  την υγεία σας και εξειδικευμένες εξετάσεις στο έμβρυο προκειμένου να αποκλειστούν διάφορες ανατομικές και χρωμοσωμικές ανωμαλίες.

 

Λίγες γυναίκες έχουν μια επιπλοκή στην εγκυμοσύνη και χρειάζονται ειδική φροντίδα και πιο στενή παρακολούθηση για να εξασφαλιστεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Περίπου 1 στις 10 έγκυες γυναίκες χρειάζεται να παραμείνουν στο κρεβάτι για να συνεχιστεί η κύηση με ασφάλεια.

Διαβάστε Επίσης

Επιλέγοντας τον Κατάλληλο Μαιευτήρα - Γυναικολόγο

Επιλέγοντας τον Κατάλληλο Μαιευτήρα – Γυναικολόγο: Όλα όσα Πρέπει να Γνωρίζετε

Η επιλογή γυναικολόγου αποτελεί μια σημαντική απόφαση για κάθε γυναίκα. Είτε πρόκειται για τον προγραμματισμένο ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο, είτε για κάποιο επείγον περιστατικό, είτε για

Περισσότερα »
φαγούρα στον κόλπο

Φαγούρα στον Κόλπο

Τι είναι η φαγούρα στον κόλπο; Η φαγούρα στον κόλπο της γυναίκας είναι μια άβολη και συχνά επώδυνη κατάσταση, που προκαλείται από διάφορους λόγους. Συνήθως

Περισσότερα »
σαλπιγγογραφία

Σαλπιγγογραφία

Η κλασική σαλπιγγογραφία (ή υστεροσαλπιγγογραφία) είναι μια διαδεδομένη διαγνωστική μη επεμβατική μέθοδος απεικόνισης της μήτρας και των σαλπίγγων που χρησιμοποιείται εδώ και σχεδόν εκατό χρόνια

Περισσότερα »

Μίλησαν για τον γιατρό

Κατερινα Καραγκιοζη
Κατερινα Καραγκιοζη
23. Μάρτιος, 2023.
Dr. Nina Markoutsaki
Dr. Nina Markoutsaki
7. Φεβρουάριος, 2023.
Εξαιρετικός γυναικολόγος,up to date με τις νεότερες εξελίξεις στο πεδίο του,ευπρόσιτος κι επεξηγηματικός.Ευγενέστατο και πρόθυμο στην εξυπηρέτηση,το team των συνεργατών του.
pinelopi sanida
pinelopi sanida
2. Aρίλιος, 2022.
Είναι σπουδαίος γιατρός !
Rene L
Rene L
19. Iανουάριος, 2022.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
15. Oκτώβριος, 2021.
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
8. Φεβρουάριος, 2021.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
17. Φεβρουάριος, 2020.
Άριστος γιατρός. Γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση, πρόθυμος να ακούσει και να απαντήσει σε όλες τις απορίες. Σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο.
elpi moy
elpi moy
10. Φεβρουάριος, 2020.
Εξαιρετικός γιατρός, ιατρείο υψηλών προδιαγραφών, άριστο προσωπικό, επαγγελματική φροντίδα.
Εριεττα Κοντακου
Εριεττα Κοντακου
10. Φεβρουάριος, 2020.
Εξαιρετικός γιατρός. Πολύ καλή συνεργασία.
Gina Perimeni
Gina Perimeni
10. Φεβρουάριος, 2020.
ΑΡΙΣΤΑ 10 !!!