Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Παναγιώτης Πολύζος δραστηριοποιείται στο Institute of Life και στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Ιασώ.

Πλήρες Βιογραφικό Ιατρού
Θηλασμός

Η ζωή σας μπορεί να γίνει πιο εύκολη όταν θηλάζετε – Ο θηλασμός μπορεί να πάρει λίγη περισσότερη προσπάθεια στην αρχή από ότι η διατροφή με το γάλα του εμπορίου.

 

Όταν εσείς και το μωρό σας εγκατασταθείτε σε μια καλή ρουτίνα του σπιτιού, η ζωή σας μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολη. Όταν θηλάζετε, δεν υπάρχουν μπουκάλια και θηλές για αποστείρωση. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε, να μετρήσετε, να ανακατεύετε. Δεν υπάρχουν μπουκάλια να θερμάνετε στη μέση της νύχτας!

 

Μπορείτε να ικανοποιήσετε την πείνα του μωρού σας αμέσως όταν θηλάζετε. Η φυσική επαφή είναι σημαντική για τα νεογνά. Μπορεί να τους βοηθήσει να αισθάνονται πιο ασφαλείς, ζεστά και τους παρέχει ένα αίσθημα παρηγοριάς.

Οι μητέρες μπορούν να επωφεληθούν από αυτή την εγγύτητα, καθώς ο θηλασμός την ηρεμεί και της δίνει χαλαρωτικό χρόνο. Το δέρμα με δέρμα. Η δερματική επαφή με το μωρό μπορεί να ενισχύσει τα επίπεδα ωκυτοκίνης της μητέρας. Η ωκυτοκίνη είναι μια ορμόνη που βοηθά τη ροή του γάλακτος και προσφέρει ηρεμία στη μητέρα.

Ο θηλασμός μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία της μητέρας και μειώνει τον κίνδυνο στα εξής προβλήματα υγείας:

  • Διαβήτης τύπου 2
  • Καρκίνος του μαστού – καρκίνος των ωοθηκών
  • Επιλόχεια κατάθλιψη
  • Οι ειδικοί εξακολουθούν να αναζητούν τις επιδράσεις του θηλασμού για την οστεοπόρωση και την απώλεια βάρους μετά τον τοκετό. Πολλές μελέτες αναφέρουν μεγαλύτερη απώλεια βάρους για τις θηλάζουσες μητέρες από ό, τι για εκείνες που δεν θηλάζουν.

Διαβάστε Επίσης

Επιλέγοντας τον Κατάλληλο Μαιευτήρα - Γυναικολόγο

Επιλέγοντας τον Κατάλληλο Μαιευτήρα – Γυναικολόγο: Όλα όσα Πρέπει να Γνωρίζετε

Η επιλογή γυναικολόγου αποτελεί μια σημαντική απόφαση για κάθε γυναίκα. Είτε πρόκειται για τον προγραμματισμένο ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο, είτε για κάποιο επείγον περιστατικό, είτε για

Περισσότερα »
φαγούρα στον κόλπο

Φαγούρα στον Κόλπο

Τι είναι η φαγούρα στον κόλπο; Η φαγούρα στον κόλπο της γυναίκας είναι μια άβολη και συχνά επώδυνη κατάσταση, που προκαλείται από διάφορους λόγους. Συνήθως

Περισσότερα »
σαλπιγγογραφία

Σαλπιγγογραφία

Η κλασική σαλπιγγογραφία (ή υστεροσαλπιγγογραφία) είναι μια διαδεδομένη διαγνωστική μη επεμβατική μέθοδος απεικόνισης της μήτρας και των σαλπίγγων που χρησιμοποιείται εδώ και σχεδόν εκατό χρόνια

Περισσότερα »

Μίλησαν για τον γιατρό

Κατερινα Καραγκιοζη
Κατερινα Καραγκιοζη
23. Μάρτιος, 2023.
Dr. Nina Markoutsaki
Dr. Nina Markoutsaki
7. Φεβρουάριος, 2023.
Εξαιρετικός γυναικολόγος,up to date με τις νεότερες εξελίξεις στο πεδίο του,ευπρόσιτος κι επεξηγηματικός.Ευγενέστατο και πρόθυμο στην εξυπηρέτηση,το team των συνεργατών του.
pinelopi sanida
pinelopi sanida
2. Aρίλιος, 2022.
Είναι σπουδαίος γιατρός !
Rene L
Rene L
19. Iανουάριος, 2022.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
15. Oκτώβριος, 2021.
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
8. Φεβρουάριος, 2021.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
17. Φεβρουάριος, 2020.
Άριστος γιατρός. Γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση, πρόθυμος να ακούσει και να απαντήσει σε όλες τις απορίες. Σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο.
elpi moy
elpi moy
10. Φεβρουάριος, 2020.
Εξαιρετικός γιατρός, ιατρείο υψηλών προδιαγραφών, άριστο προσωπικό, επαγγελματική φροντίδα.
Εριεττα Κοντακου
Εριεττα Κοντακου
10. Φεβρουάριος, 2020.
Εξαιρετικός γιατρός. Πολύ καλή συνεργασία.
Gina Perimeni
Gina Perimeni
10. Φεβρουάριος, 2020.
ΑΡΙΣΤΑ 10 !!!