Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Παναγιώτης Πολύζος δραστηριοποιείται στο Institute of Life και στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Ιασώ.

Πλήρες Βιογραφικό Ιατρού

Το σώμα σας θα αλλάξει με πολλούς τρόπους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Φυσικά, η κοιλιά σας θα μεγαλώσει και θα πάρετε βάρος. Επιπλέον, μπορεί να μεγαλώσει  το στήθος σας  και ενδεχομένως να γίνει ευαίσθητα.

 

Το δέρμα σας μπορεί να φαίνεται πιο φωτεινό. Τα μαλλιά σας μπορεί να γίνουν πιο πλούσια και τα νύχια σας μπορεί να μεγαλώνουν με ταχύτερους ρυθμούς.

 

Στην κοιλιά σας, μπορεί να δείτε ραγάδες και  μια σκούρα γραμμή εμφανίζεται από τον ομφαλό σας προς το ηβικό οστό. Οι περισσότερες από αυτές τις αλλαγές θα εξασθενίσουν μετά από την εγκυμοσύνη.

 

Ο όγκος του αίματος στο σώμα σας θα αυξηθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Θα ουρείτε πιο συχνά, χάρη στην αυξημένη ροή του αίματος και την πίεση στην ουροδόχο κύστη  καθώς μεγαλώνει το έμβρυο.

 

Μπορεί να αισθάνεστε πραγματικά κουρασμένες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ιδιαίτερα στην αρχή και πάλι στο τέλος. Μπορεί να αντιμετωπίσετε μια ποικιλία από  και πόνους και άλλα συμπτώματα σε όλη την εγκυμοσύνη, από πονοκεφάλους μέχρι καούρα, οσφυαλγία, κράμπες στα πόδια, ναυτία, πρήξιμο στα χέρια και τα πόδια, αιμορραγία των ούλων,  και πολλά άλλα.

 

Πολλές γυναίκες αισθάνονται πολύ καλύτερα κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου. Μερικές τυχερές μέλλουσες μαμάδες αισθάνονται αρκετά καλά σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

 

Περίπου 3 στης 4 έγκυες γυναίκες έχουν πρωινή αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου. Παρά το γεγονός ότι αποκαλείται πρωινή αδιαθεσία, η ναυτία ή ο έμετος μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

 

Μπορεί να αναπτύξετε μεγάλη επιθυμία για φαγητό η απέχθεια για ορισμένα τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με τις αλλαγές στην όρεξη σας.

 

Θα αρχίσετε να αισθάνεστε κτυπήματα από το μωρό  κάποια στιγμή στο δεύτερο τρίμηνο, κατά πάσα πιθανότητα μεταξύ 19 και 22 εβδομάδων. Σε προχωρημένη εγκυμοσύνη πιθανότατα δεν θα είστε σε θέση να σκύψετε για να δέσετε τα κορδόνια σας ή να ξυρίσετε τα πόδια σας και η κοιλιά σας μπορεί να χτυπάει σε πράγματα, γιατί δεν έχετε συνηθίσει τις νέες διαστάσεις σας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνδυαστικά Αντισυλληπτικά Χάπια

Συνδυαστικά Αντισυλληπτικά Χάπια

Τι είναι; Τα συνδυαστικά αντισυλληπτικά χάπια, γνωστά και ως “το γυναικείο χάπι”, είναι σκευάσματα που περιέχουν οιστρογόνα και προγεστερόνη. Τα συνδυαστικά αντισυλληπτικά χάπια εμποδίζουν τις

Εμμηνορρυσιακός κύκλος

Εμμηνορρυσιακός Κύκλος

Τι είναι φυσιολογικό και τι όχι; Ο εμμηνορρυσιακός  κύκλος  της κάθε γυναίκας μας λέει  πολλά για την υγεία τους, τη γονιμότητα και την διατήρηση της.

Μίλησαν για τον γιατρό

pinelopi sanida
pinelopi sanida
2. Aρίλιος, 2022.
επαληθεύτηκε
Είναι σπουδαίος γιατρός !
Rene L
Rene L
19. Iανουάριος, 2022.
επαληθεύτηκε
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
15. Oκτώβριος, 2021.
επαληθεύτηκε
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
8. Φεβρουάριος, 2021.
επαληθεύτηκε
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
17. Φεβρουάριος, 2020.
επαληθεύτηκε
Άριστος γιατρός. Γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση, πρόθυμος να ακούσει και να απαντήσει σε όλες τις απορίες. Σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο.
elpi moy
elpi moy
10. Φεβρουάριος, 2020.
επαληθεύτηκε
Εξαιρετικός γιατρός, ιατρείο υψηλών προδιαγραφών, άριστο προσωπικό, επαγγελματική φροντίδα.
Εριεττα Κοντακου
Εριεττα Κοντακου
10. Φεβρουάριος, 2020.
επαληθεύτηκε
Εξαιρετικός γιατρός. Πολύ καλή συνεργασία.
Gina Perimeni
Gina Perimeni
10. Φεβρουάριος, 2020.
επαληθεύτηκε
ΑΡΙΣΤΑ 10 !!!
Efthymia Dedes
Efthymia Dedes
10. Φεβρουάριος, 2020.
επαληθεύτηκε
My experience with Dr. Polyzos, and his staff was nothing but the best! All the way from the initial phone consultation, to my hospital release. Upon meeting him, he was not only extremely knowledgeable and professional, but just as gracious, reassuring and answered all of my questions and concerns. He is simply the best and he does an excellent job! I am renewed and forever thankful!
Christoforos Mpoutsis
Christoforos Mpoutsis
5. Δεκέμβριος, 2019.
επαληθεύτηκε