Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Παναγιώτης Πολύζος δραστηριοποιείται στο Institute of Life και στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Ιασώ.

Πλήρες Βιογραφικό Ιατρού

Το σώμα σας θα αλλάξει με πολλούς τρόπους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Φυσικά, η κοιλιά σας θα μεγαλώσει και θα πάρετε βάρος. Επιπλέον, μπορεί να μεγαλώσει  το στήθος σας  και ενδεχομένως να γίνει ευαίσθητα.

 

Το δέρμα σας μπορεί να φαίνεται πιο φωτεινό. Τα μαλλιά σας μπορεί να γίνουν πιο πλούσια και τα νύχια σας μπορεί να μεγαλώνουν με ταχύτερους ρυθμούς.

 

Στην κοιλιά σας, μπορεί να δείτε ραγάδες και  μια σκούρα γραμμή εμφανίζεται από τον ομφαλό σας προς το ηβικό οστό. Οι περισσότερες από αυτές τις αλλαγές θα εξασθενίσουν μετά από την εγκυμοσύνη.

 

Ο όγκος του αίματος στο σώμα σας θα αυξηθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Θα ουρείτε πιο συχνά, χάρη στην αυξημένη ροή του αίματος και την πίεση στην ουροδόχο κύστη  καθώς μεγαλώνει το έμβρυο.

 

Μπορεί να αισθάνεστε πραγματικά κουρασμένες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ιδιαίτερα στην αρχή και πάλι στο τέλος. Μπορεί να αντιμετωπίσετε μια ποικιλία από  και πόνους και άλλα συμπτώματα σε όλη την εγκυμοσύνη, από πονοκεφάλους μέχρι καούρα, οσφυαλγία, κράμπες στα πόδια, ναυτία, πρήξιμο στα χέρια και τα πόδια, αιμορραγία των ούλων,  και πολλά άλλα.

 

Πολλές γυναίκες αισθάνονται πολύ καλύτερα κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου. Μερικές τυχερές μέλλουσες μαμάδες αισθάνονται αρκετά καλά σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

 

Περίπου 3 στης 4 έγκυες γυναίκες έχουν πρωινή αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου. Παρά το γεγονός ότι αποκαλείται πρωινή αδιαθεσία, η ναυτία ή ο έμετος μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

 

Μπορεί να αναπτύξετε μεγάλη επιθυμία για φαγητό η απέχθεια για ορισμένα τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με τις αλλαγές στην όρεξη σας.

 

Θα αρχίσετε να αισθάνεστε κτυπήματα από το μωρό  κάποια στιγμή στο δεύτερο τρίμηνο, κατά πάσα πιθανότητα μεταξύ 19 και 22 εβδομάδων. Σε προχωρημένη εγκυμοσύνη πιθανότατα δεν θα είστε σε θέση να σκύψετε για να δέσετε τα κορδόνια σας ή να ξυρίσετε τα πόδια σας και η κοιλιά σας μπορεί να χτυπάει σε πράγματα, γιατί δεν έχετε συνηθίσει τις νέες διαστάσεις σας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

πόνοι περιόδου

Πόνοι περιόδου

Τι είναι οι πόνοι περιόδου; Πολλές γυναίκες βιώνουν πόνο και ενόχληση κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Για τις περισσότερες, ο πόνος και το αίσθημα

Γυναικεία γονιμότητα: Γιατί μετράνε οι επιλογές του τρόπου ζωής

Εγκυμοσύνη 3ο τρίμηνο

Τι να περιμένετε όσο πλησιάζετε ολοένα και πιο κοντά στην ολοκλήρωση της εγκυμοσύνης σας και στην υπέροχη εμπειρία της γέννησης του παιδιού σας! Το τρίτο

Μίλησαν για τον γιατρό

Κατερινα Καραγκιοζη
Κατερινα Καραγκιοζη
23. Μάρτιος, 2023.
Dr. Nina Markoutsaki
Dr. Nina Markoutsaki
7. Φεβρουάριος, 2023.
Εξαιρετικός γυναικολόγος,up to date με τις νεότερες εξελίξεις στο πεδίο του,ευπρόσιτος κι επεξηγηματικός.Ευγενέστατο και πρόθυμο στην εξυπηρέτηση,το team των συνεργατών του.
pinelopi sanida
pinelopi sanida
2. Aρίλιος, 2022.
Είναι σπουδαίος γιατρός !
Rene L
Rene L
19. Iανουάριος, 2022.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
15. Oκτώβριος, 2021.
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
8. Φεβρουάριος, 2021.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
17. Φεβρουάριος, 2020.
Άριστος γιατρός. Γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση, πρόθυμος να ακούσει και να απαντήσει σε όλες τις απορίες. Σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο.
elpi moy
elpi moy
10. Φεβρουάριος, 2020.
Εξαιρετικός γιατρός, ιατρείο υψηλών προδιαγραφών, άριστο προσωπικό, επαγγελματική φροντίδα.
Εριεττα Κοντακου
Εριεττα Κοντακου
10. Φεβρουάριος, 2020.
Εξαιρετικός γιατρός. Πολύ καλή συνεργασία.
Gina Perimeni
Gina Perimeni
10. Φεβρουάριος, 2020.
ΑΡΙΣΤΑ 10 !!!