Δρ. Πολύζος

Δωρεά Ωαρίων

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Παναγιώτης Πολύζος δραστηριοποιείται στο Institute of Life και στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Ιασώ.

Πλήρες Βιογραφικό Ιατρού

Τι είναι η δωρεά ωαρίων;

Ενώ πολλές γυναίκες γνωρίζουν ότι η δωρεά ωαρίων θα ήταν η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να φέρουν στο κόσμο ένα μωρό, εντούτοις ανησυχούν για το αν θα είναι σε θέση να αγαπήσουν ένα παιδί προερχόμενο από αυτή την διαδικασία. Λόγω της επιθυμίας που έχουμε όλοι να διαιωνίσουμε τα γονίδια μας, αυτή η ανησυχία είναι δικαιολογημένη.

 

Να τονίσουμε όμως εδώ μια μεγάλη αλήθεια: δεν είναι το DNA αυτό που κάνει ένα μωρό δικό σας – είναι η αγάπη που εσείς του δίνετε!

 

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα πρέπει να προέρχεται μέσα από την καρδιά μας – και είναι συνήθως οι γονείς που ανησυχούν για τη δυνατότητά τους να αγαπήσουν ένα μωρό προερχόμενο από δωρεά ωαρίων. Αυτοί τελικά γίνονται οι καλύτεροι γονείς.

Εάν έχετε:

  • πολύ χαμηλή ποιότητα ωαρίων
  • πρώιμη ωοθηκική ανεπάρκεια (εμμηνόπαυση)
  • ανεπαρκή απόκριση σε ωοθηκική διέγερση
  • σημαντικά αυξημένα επίπεδα ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης (FSH) την τρίτη ημέρα
  • πολύ χαμηλό αριθμό τριτογενών ωοθυλακίων στον υπέρηχο
  • προχωρημένη ηλικία, π.χ. πάνω από 39-40 ετών.
  • θα πρέπει να εξετάσετε την εναλλακτική επιλογή της δωρεάς ωαρίων.

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε είναι να αρνηθείτε να διερευνήσετε αυτήν την επιλογή. Αυτό είναι κάτι το οποίο μπορεί να μετανιώσετε στην πορεία.

 

Η δωρεά ωαρίων μπορεί να μην είναι μια αποδεκτή επιλογή για όλους – πρέπει όμως να εξετάσετε τα υπέρ και τα κατά αυτής της διαδικασίας και να αποφασίσετε χωρίς καμία πίεση. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε τη χαρά της εγκυμοσύνης και λάβετε αυτή την απόφαση, θα είστε ευτυχείς κι εσείς και το μωρό σας.

 

Είναι απολύτως φυσιολογικό το ότι οι ανησυχίες που μπορεί να προκύψουν για το αν θα σας μοιάζει το μωρό σας ή για το αν οι άλλοι θα υποψιάζονται ότι το μωρό σας γεννήθηκε μέσω δωρεάς ωαρίων, μπορεί να είναι ανασταλτικοί παράγοντες για να προχωρήσετε σ’αυτή τη διαδικασία. Εντούτοις, αυτές είναι συνήθως παροδικές ανησυχίες και δεν θα πρέπει να αφήσετε να παρεμποδίσουν την ευτυχία σας!

 

Μην ξεχνάτε ότι το μωρό σας θα χαμογελάει και θα μιλάει όπως εσείς και θα αποκτήσει τις δικές σας συμπεριφορές και συνήθειες, αφού εσείς θα το μεγαλώσετε!

Ποιο το κόστος για την δωρεά ωαρίων; Είναι προσιτές οι τιμές;

Το κόστος για την δωρεά ωαρίων εξαρτάται ανάλογα την περίπτωση. Για να μάθετε πόσο κοστίζει, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Ο μαιευτήρας γυναικολόγος Παναγιώτης Πολύζος, λύνει όλες μας τις απορίες γύρω από το θέμα «Δωρεά Ωαρίων» μέσα από αυτό το βίντεο.

 

Διαβάστε Επίσης

Περίοδος & Διακοπές

Πως να “καθυστερήσετε” την περίοδο σας λόγω των διακοπών; Έχετε κανονίσει τις καλοκαιρινές σας διακοπές, όμως τις ημέρες εκείνες πιθανότατα θα έρθει και η περίοδός

Περισσότερα »

Παιδιά & Εξωσωματική

Τα παιδιά της εξωσωματικής γονιμοποίησης διαφέρουν; Πολλά ζευγάρια ανησυχούν αν τα μωρά που προέρχονται από την μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης διαφέρουν από άλλα μωρά ή

Περισσότερα »

Ζευγάρι & Γονιμότητα

Η απόφαση για τη δημιουργία οικογένειας φέρνει αυτομάτως στο μυαλό του ζευγαριού το πόσο γόνιμο είναι και πόσο γρήγορα θα μπορέσει με φυσικές επαφές να

Περισσότερα »

Μίλησαν για τον γιατρό

Επικοινωνία Εδώ!