Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Παναγιώτης Πολύζος δραστηριοποιείται στο Institute of Life και στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Ιασώ.

Πλήρες Βιογραφικό Ιατρού
Δωρεά Ωαρίων

Τι είναι η δωρεά ωαρίων;

Ενώ πολλές γυναίκες γνωρίζουν ότι η δωρεά ωαρίων θα ήταν η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να φέρουν στο κόσμο ένα μωρό, εντούτοις ανησυχούν για το αν θα είναι σε θέση να αγαπήσουν ένα παιδί προερχόμενο από αυτή την διαδικασία. Λόγω της επιθυμίας που έχουμε όλοι να διαιωνίσουμε τα γονίδια μας, αυτή η ανησυχία είναι δικαιολογημένη.

Να τονίσουμε όμως εδώ μια μεγάλη αλήθεια: δεν είναι το DNA αυτό που κάνει ένα μωρό δικό σας – είναι η αγάπη που εσείς του δίνετε!

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα πρέπει να προέρχεται μέσα από την καρδιά μας – και είναι συνήθως οι γονείς που ανησυχούν για τη δυνατότητά τους να αγαπήσουν ένα μωρό προερχόμενο από δωρεά ωαρίων. Αυτοί τελικά γίνονται οι καλύτεροι γονείς.

Εάν έχετε:

  • πολύ χαμηλή ποιότητα ωαρίων
  • πρώιμη ωοθηκική ανεπάρκεια (εμμηνόπαυση)
  • ανεπαρκή απόκριση σε ωοθηκική διέγερση
  • σημαντικά αυξημένα επίπεδα ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης (FSH) την τρίτη ημέρα
  • πολύ χαμηλό αριθμό τριτογενών ωοθυλακίων στον υπέρηχο
  • προχωρημένη ηλικία, π.χ. πάνω από 39-40 ετών.
  • θα πρέπει να εξετάσετε την εναλλακτική επιλογή της δωρεάς ωαρίων.

 

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε είναι να αρνηθείτε να διερευνήσετε αυτήν την επιλογή. Αυτό είναι κάτι το οποίο μπορεί να μετανιώσετε στην πορεία.

Η δωρεά ωαρίων μπορεί να μην είναι μια αποδεκτή επιλογή για όλους – πρέπει όμως να εξετάσετε τα υπέρ και τα κατά αυτής της διαδικασίας και να αποφασίσετε χωρίς καμία πίεση. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε τη χαρά της εγκυμοσύνης και λάβετε αυτή την απόφαση, θα είστε ευτυχείς κι εσείς και το μωρό σας.

Είναι απολύτως φυσιολογικό το ότι οι ανησυχίες που μπορεί να προκύψουν για το αν θα σας μοιάζει το μωρό σας ή για το αν οι άλλοι θα υποψιάζονται ότι το μωρό σας γεννήθηκε μέσω δωρεάς ωαρίων, μπορεί να είναι ανασταλτικοί παράγοντες για να προχωρήσετε σ’αυτή τη διαδικασία. Εντούτοις, αυτές είναι συνήθως παροδικές ανησυχίες και δεν θα πρέπει να αφήσετε να παρεμποδίσουν την ευτυχία σας!

Μην ξεχνάτε ότι το μωρό σας θα χαμογελάει και θα μιλάει όπως εσείς και θα αποκτήσει τις δικές σας συμπεριφορές και συνήθειες, αφού εσείς θα το μεγαλώσετε!

Ποιο το κόστος για την δωρεά ωαρίων; Είναι προσιτές οι τιμές;

Το κόστος για την δωρεά ωαρίων εξαρτάται ανάλογα την περίπτωση. Για να μάθετε πόσο κοστίζει, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ο μαιευτήρας γυναικολόγος Παναγιώτης Πολύζος, λύνει όλες μας τις απορίες γύρω από το θέμα «Δωρεά Ωαρίων» μέσα από αυτό το βίντεο.

Διαβάστε Επίσης

Επιλέγοντας τον Κατάλληλο Μαιευτήρα - Γυναικολόγο

Επιλέγοντας τον Κατάλληλο Μαιευτήρα – Γυναικολόγο: Όλα όσα Πρέπει να Γνωρίζετε

Η επιλογή γυναικολόγου αποτελεί μια σημαντική απόφαση για κάθε γυναίκα. Είτε πρόκειται για τον προγραμματισμένο ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο, είτε για κάποιο επείγον περιστατικό, είτε για

Περισσότερα »
φαγούρα στον κόλπο

Φαγούρα στον Κόλπο

Τι είναι η φαγούρα στον κόλπο; Η φαγούρα στον κόλπο της γυναίκας είναι μια άβολη και συχνά επώδυνη κατάσταση, που προκαλείται από διάφορους λόγους. Συνήθως

Περισσότερα »
σαλπιγγογραφία

Σαλπιγγογραφία

Η κλασική σαλπιγγογραφία (ή υστεροσαλπιγγογραφία) είναι μια διαδεδομένη διαγνωστική μη επεμβατική μέθοδος απεικόνισης της μήτρας και των σαλπίγγων που χρησιμοποιείται εδώ και σχεδόν εκατό χρόνια

Περισσότερα »

Μίλησαν για τον γιατρό

Κατερινα Καραγκιοζη
Κατερινα Καραγκιοζη
23. Μάρτιος, 2023.
Dr. Nina Markoutsaki
Dr. Nina Markoutsaki
7. Φεβρουάριος, 2023.
Εξαιρετικός γυναικολόγος,up to date με τις νεότερες εξελίξεις στο πεδίο του,ευπρόσιτος κι επεξηγηματικός.Ευγενέστατο και πρόθυμο στην εξυπηρέτηση,το team των συνεργατών του.
pinelopi sanida
pinelopi sanida
2. Aρίλιος, 2022.
Είναι σπουδαίος γιατρός !
Rene L
Rene L
19. Iανουάριος, 2022.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
15. Oκτώβριος, 2021.
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
8. Φεβρουάριος, 2021.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
17. Φεβρουάριος, 2020.
Άριστος γιατρός. Γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση, πρόθυμος να ακούσει και να απαντήσει σε όλες τις απορίες. Σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο.
elpi moy
elpi moy
10. Φεβρουάριος, 2020.
Εξαιρετικός γιατρός, ιατρείο υψηλών προδιαγραφών, άριστο προσωπικό, επαγγελματική φροντίδα.
Εριεττα Κοντακου
Εριεττα Κοντακου
10. Φεβρουάριος, 2020.
Εξαιρετικός γιατρός. Πολύ καλή συνεργασία.
Gina Perimeni
Gina Perimeni
10. Φεβρουάριος, 2020.
ΑΡΙΣΤΑ 10 !!!