Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Παναγιώτης Πολύζος δραστηριοποιείται στο Institute of Life και στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Ιασώ.

Πλήρες Βιογραφικό Ιατρού
Επιλέγοντας τον Κατάλληλο Μαιευτήρα - Γυναικολόγο

Η επιλογή γυναικολόγου αποτελεί μια σημαντική απόφαση για κάθε γυναίκα. Είτε πρόκειται για τον προγραμματισμένο ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο, είτε για κάποιο επείγον περιστατικό, είτε για  προγεννητική φροντίδα, ο γυναικολόγος παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία και τη ζωή μιας γυναίκας. Με ποια κριτήρια όμως πρέπει μια γυναίκα να κάνει την επιλογή της; Πώς θα καταλάβει, εάν ο εκάστοτε μαιευτήρας – γυναικολόγος, αποτελεί μια ταιριαστή επιλογή για τις ανάγκες της;

 

Γιατί Έχει Σημασία Ο Σωστός Γυναικολόγος

Οι μαιευτήρες-γυναικολόγοι είναι εξειδικευμένοι ιατροί που επικεντρώνονται στην αναπαραγωγική υγεία των γυναικών. Παρέχουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της προγεννητικής φροντίδας, των γυναικολογικών εξετάσεων, της συμβουλευτικής αντισύλληψης και των χειρουργικών επεμβάσεων. Η σχέση μεταξύ μιας ασθενούς και του γυναικολόγου της είναι συχνά μακροχρόνια, γεγονός που καθιστά ζωτικής σημασίας την εύρεση ενός ιατρού που συνάδει με τις ανάγκες και τον χαρακτήρα της.

 

Λάβετε Υπόψη Τις Ανάγκες Σας

Προτού ξεκινήσετε την έρευνά σας, είναι σημαντικό να ταξινομήσετε τις ανάγκες σας. Ψάχνετε για έναν γυναικολόγο που θα σας βοηθήσει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού; Χρειάζεστε βοήθεια για τη διαχείριση μιας συγκεκριμένης γυναικολογικής πάθησης; Η κατανόηση των απαιτήσεών σας θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τις επιλογές σας και να βρείτε έναν γυναικολόγο που ειδικεύεται στους τομείς που σας αφορούν περισσότερο.

 

Αναζητήστε Συστάσεις

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βρείτε έναν αξιόπιστο γυναικολόγο είναι να αναζητήσετε συστάσεις από αξιόπιστες πηγές. Ζητήστε από τον γιατρό, τους φίλους, τα μέλη της οικογένειας ή τους συναδέλφους σας τις προτάσεις τους. Οι γνώμες τους μπορούν να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες.

 

Ελέγξτε Tην Εξειδίκευση

Η εμπειρία έχει σημασία όταν πρόκειται για την υγειονομική σας περίθαλψη. Μάθετε πόσο καιρό ο γυναικολόγος ασκεί το επάγγελμα και αν έχει εμπειρία στην αντιμετώπιση καταστάσεων παρόμοιων με τη δική σας. Εάν αναζητάτε γυναικολόγο για συγκεκριμένη περίσταση ή γυναικολογική πάθηση, είναι σημαντικό να απευθυνθείτε σε έναν μαιευτήρα – γυναικολόγο που να εξειδικεύεται και να έχει εμπειρία σε αυτό που χρειάζεστε. Αυτό μπορείτε να το εξακριβώσετε πολύ εύκολα τόσο από τον επίσημο ιστότοπο του ιατρού, όσο και από συστάσεις άλλων ασθενών του.

 

Ρωτήστε Για Τα Συνεργαζόμενα Νοσοκομεία

Εάν έχετε στο μυαλό σας έναν συγκεκριμένο γυναικολόγο, είναι απαραίτητο πριν αποφασίσετε να γίνει ο ιατρός σας, να ελέγξετε με ποιο νοσοκομείο συνεργάζεται. Αυτό είναι σημαντικό γιατί μπορεί να επηρεάσει την απόφασή σας σε μεγάλο βαθμό. Ελέγξτε εάν το νοσοκομείο με το οποίο συνεργάζεται ο ιατρός είναι κοντά σας ή εάν καλύπτεται από την ασφάλειά σας.

 

Επικοινωνία Και Άνεση

Μια καλή και αποτελεσματική σχέση ιατρού- ασθενούς βασίζεται στην επικοινωνία και την εμπιστοσύνη. Προχωρήστε αρχικά σε μια αναγνωριστική επίσκεψη ή μια γνωριμία με τον γυναικολόγο για να έρθετε σε επαφή με το επικοινωνιακό του στυλ και να βεβαιωθείτε ότι αισθάνεστε άνετα να συζητήσετε μαζί του τις ανησυχίες σας για την υγεία σας. Ένας καλός γυναικολόγος θα ακούσει προσεκτικά, θα απαντήσει στις ερωτήσεις σας και θα σας κάνει να νιώσετε άνετα.

 

Τοποθεσία Και Ώρες Ιατρείου

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη, προτού κάνετε την επιλογή σας, είναι η τοποθεσία και οι ώρες που μπορείτε να επισκεφτείτε τον γυναικολόγο. Σίγουρα, αυτό αποτελεί ένα πιο πρακτικό κριτήριο, όμως είναι εξίσου σημαντικό. Βρίσκεται το ιατρείο σε βολική τοποθεσία για εσάς; Ταιριάζουν οι ώρες επίσκεψης με το πρόγραμμά σας; Η προσβασιμότητα μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ικανότητά σας να πηγαίνετε εύκολα στα ραντεβού και να λαμβάνετε έγκαιρη φροντίδα.

 

Ασφαλιστική Κάλυψη

Ελέγξτε αν ο γυναικολόγος δέχεται το ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας σας. Η εκ των προτέρων κατανόηση της κάλυψης και των εξόδων μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε κάποιο απρόσμενο κόστος. Μπορείτε να επαληθεύσετε αυτές τις πληροφορίες επικοινωνώντας με το ιατρείο του γυναικολόγου ή ελέγχοντας τον ασφαλιστικό σας φορέα.

 

Κριτικές από Ασθενείς

Οι διαδικτυακές κριτικές άλλων ασθενών μπορούν να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τη φήμη και τα επίπεδα ικανοποίησης των ασθενών ενός γυναικολόγου. Αν και οι κριτικές πρέπει να λαμβάνονται με επιφύλαξη, μπορούν να σας προσφέρουν μια γενική αίσθηση του τι μπορείτε να περιμένετε από έναν συγκεκριμένο ιατρό. Αναζητήστε θετικά σχόλια και τυχόν επαναλαμβανόμενες ανησυχίες που αναφέρονται στις κριτικές.

 

Εμπιστευτείτε το Ένστικτό σας

Το ένστικτό μας παίζει βασικό ρόλο όταν επιλέγουμε έναν γυναικολόγο, γι’ αυτό και δεν πρέπει να το αγνοήσουμε. Η άνεση και η εμπιστοσύνη είναι ζωτικής σημασίας σε μια σχέση γυναικολόγου – ασθενούς. Εάν κάτι μοιάζει να σας ενοχλεί ή εάν δε σας ταιριάζει κάτι στον χαρακτήρα ή στην επικοινωνιακή προσέγγιση  του γυναικολόγου κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης, μη διστάσετε να συνεχίσετε την αναζήτησή σας.

 

Συμπεράσματα

Η επιλογή του σωστού μαιευτήρα-γυναικολόγου είναι μια σημαντική απόφαση που μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την υγεία μας.  Λαμβάνοντας υπόψη τις συγκεκριμένες ανάγκες σας, αναζητώντας συστάσεις, ελέγχοντας και αξιολογώντας παράγοντες όπως η εμπειρία, η επικοινωνία και η ασφαλιστική συμβατότητα, μπορείτε να κάνετε μια σωστή επιλογή.

 

Να θυμάστε ότι η σχέση με τον γυναικολόγο σας είναι μακροχρόνια, οπότε αξίζει τον κόπο να αφιερώσετε χρόνο για να βρείτε τον κατάλληλο για εσάς. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και δώστε προτεραιότητα στην υγεία σας, επιλέγοντας έναν εξειδικευμένο γυναικολόγο που θα σας παρέχει τη φροντίδα που σας αξίζει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

φαγούρα στον κόλπο

Φαγούρα στον Κόλπο

Τι είναι η φαγούρα στον κόλπο; Η φαγούρα στον κόλπο της γυναίκας είναι μια άβολη και συχνά επώδυνη κατάσταση, που προκαλείται από διάφορους λόγους. Συνήθως

Προγεστερόνη

Προγεστερόνη – Ορμόνη της Μητρότητας

Η προγεστερόνη αποτελεί τη σημαντικότερη ίσως ορμόνη της γυναίκας, μαζί με τα πολύτιμα οιστρογόνα της. Οι ρόλοι της είναι τόσοι πολλοί και σημαντικοί, που πραγματικά

αίμα μετά την επαφή

Αίμα μετά την επαφή: Τι μπορεί να σημαίνει;

Η αιμορραγία μετά τη σεξουαλική επαφή δεν είναι κάτι σπάνιο. Αντιθέτως συμβαίνει σε πολλές γυναίκες ή νεαρές κοπέλες κάνοντάς τες να αισθανθούν πολλές φορές ντροπή,

Μίλησαν για τον γιατρό

Κατερινα Καραγκιοζη
Κατερινα Καραγκιοζη
23. Μάρτιος, 2023.
Dr. Nina Markoutsaki
Dr. Nina Markoutsaki
7. Φεβρουάριος, 2023.
Εξαιρετικός γυναικολόγος,up to date με τις νεότερες εξελίξεις στο πεδίο του,ευπρόσιτος κι επεξηγηματικός.Ευγενέστατο και πρόθυμο στην εξυπηρέτηση,το team των συνεργατών του.
pinelopi sanida
pinelopi sanida
2. Aρίλιος, 2022.
Είναι σπουδαίος γιατρός !
Rene L
Rene L
19. Iανουάριος, 2022.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
15. Oκτώβριος, 2021.
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
8. Φεβρουάριος, 2021.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
17. Φεβρουάριος, 2020.
Άριστος γιατρός. Γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση, πρόθυμος να ακούσει και να απαντήσει σε όλες τις απορίες. Σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο.
elpi moy
elpi moy
10. Φεβρουάριος, 2020.
Εξαιρετικός γιατρός, ιατρείο υψηλών προδιαγραφών, άριστο προσωπικό, επαγγελματική φροντίδα.
Εριεττα Κοντακου
Εριεττα Κοντακου
10. Φεβρουάριος, 2020.
Εξαιρετικός γιατρός. Πολύ καλή συνεργασία.
Gina Perimeni
Gina Perimeni
10. Φεβρουάριος, 2020.
ΑΡΙΣΤΑ 10 !!!