Δρ. Πολύζος

Φλεγμονώδης πυελική ασθένεια

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Παναγιώτης Πολύζος δραστηριοποιείται στο Institute of Life και στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Ιασώ.

Πλήρες Βιογραφικό Ιατρού
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Αυτά τα αιωρήματα έχουν προταθεί από τα νοσοκομεία του Bromley, μετά από συζητήσεις μεταξύ των τμημάτων Μαιευτικής & Γυναικολογίας, Ουρογεννητικής Ιατρικής, Μικροβιολογίας και του τμήματος Φαρμακευτικής.

Σημείωση: Εάν χρειάζεται ενδοφλέβια αγωγή, αυτή θα πρέπει να αντικαταστήσει την στοματική αγωγή για τις πρώτες 48 ώρες και το υπόλοιπο της αγωγής θα πρέπει να ολοκληρωθεί με την στοματική αγωγή.

Αιώρημα 1 – Πρώτης γραμμής

Ενδοφλέβια

  • Cefuroxime 750 mg ενδοφλέβια tds για 48 ώρες
  • Μετρονιδαζόλη 1g PR tds για 48 ώρες
  • και ξεκινήστε Δοξυκυλίνη 100 mg από το στόμα

Στοματική

  • Κεφαδροξίλη 500 mg PO bd για 7 ημέρες
  • Μετρονιδαζόλη 400 mg PO bd για 7 ημέρες
  • Δοξυκιλίνη 100 mg bd για 14 μέρες συνολικά

Σημείωση: Ασθενείς με υποπτευόμενα χλαμύδια φλεγμονώδους πυελικής ασθένειας, θα πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως τη δοξυκιλίνη. Εάν τα χλαμύδια τελικά διαγνωστούν και εκτός εάν οι ευαισθησίες της ασθενούς δείξουν κάτι διαφορετικό, η κεφαλοσπορίνη δεν θα χρειαστεί. Για τις πιο βαριές περιπτώσεις και για τις περιπτώσεις όπου η διάγνωση είναι λιγότερο σίγουρη, η χρήση του τριπλού αιωρήματος θα καλύψει μια ευρύτερη περιοχή και θα πρέπει να παρασχεθεί στην ασθενή μέχρι να βγουν τα μικροβιολογικά αποτελέσματα.

Αιώρημα 2 – Εναλλακτικό αιώρημα- χρήσιμο εάν το Αιώρημα 1 δεν είναι υποφερτό

Ενδοφλέβια

  • Co-amoxiclav 1.2 g ενδοφλέβια tds για 48 ώρες
  • και ξεκινήστε Δοξυκιλίνη 100 mg από το στόμα bd

Στοματική

  • Co-amoxiclav 250/125 από το στόμα, 2 χάπια για 7 μέρες
  • Δοξυκιλίνη 100 mg από το στόμα bd για 14 μέρες συνολικά

Σημείωση: Η δόση και η διάρκεια της Co-amoxiclav (Augmentin) στην φλεγμονώδη πυελική ασθένεια δεν έχει εξακριβωθεί. Οι στοματικές αγωγές που έχουν αναφερθεί διαφέρουν μεταξύ 375 mg με 1.2g, 3-4 φορές ημερησίως.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

24h Time-Lapse embryo monitoring – Institute Of Life IASO

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Εμβρυολογικό εργαστήριο της Ιnstitute of Life – ΙΑΣΩ έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθούμε σε 24ωρη βάση την εξέλιξη ΟΛΩΝ

Περίοδος & Διακοπές

Πως να “καθυστερήσετε” την περίοδο σας λόγω των διακοπών; Έχετε κανονίσει τις καλοκαιρινές σας διακοπές, όμως τις ημέρες εκείνες πιθανότατα θα έρθει και η περίοδός

Παιδιά & Εξωσωματική

Τα παιδιά της εξωσωματικής γονιμοποίησης διαφέρουν; Πολλά ζευγάρια ανησυχούν αν τα μωρά που προέρχονται από την μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης διαφέρουν από άλλα μωρά ή

Μίλησαν για τον γιατρό

Επικοινωνία Εδώ!