Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Παναγιώτης Πολύζος δραστηριοποιείται στο Institute of Life και στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Ιασώ.

Πλήρες Βιογραφικό Ιατρού

Ο θηλασμός προστατεύει τα μωρά;

Το μητρικό γάλα είναι υγρό χρυσάφι. Το πρωτόγαλα είναι παχύ κίτρινο που παράγεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και λίγο μετά τη γέννηση. Αυτό το γάλα είναι πολύ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και αντισώματα για να προστατεύει το μωρό σας. Παρά το γεγονός ότι το μωρό σας παίρνει μόνο μια μικρή ποσότητα πρωτογάλακτος σε κάθε γεύμα, είναι ανάλογο με το πόσο μικρό είναι το στομάχι του ή πόσο μπορεί να κρατήσει.

Το μητρικό γάλα αλλάζει όσο το μωρό σας μεγαλώνει;

Το πρωτόγαλα την τρίτη με πέμπτη μέρα μετά την γέννησή του αλλάζει σε αυτό που ονομάζεται ώριμο γάλα, το οποίο έχει ακριβώς τη σωστή ποσότητα του λίπους, τη ζάχαρη, το νερό, και την πρωτεΐνη για να βοηθήσει το μωρό σας που συνεχώς αυξάνεται. Πρόκειται για ένα λεπτότερο είδος γάλακτος από το πρωτόγαλα, αλλά παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά και αντισώματα που το μωρό σας χρειάζεται.

Το μητρικό γάλα χωνεύεται πιο εύκολα;

Για τα περισσότερα μωρά – ειδικά τα πρόωρα μωρά – το μητρικό γάλα είναι ευκολοχώνευτο. Χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος για το στομαχάκι του μωρού να προσαρμόσει την πέψη του για να αφομοιώσει τις πρωτεΐνες που περιέχονται στο αγελαδινό γάλα.

Το μητρικό γάλα καταπολεμά τις ασθένειες;

Η προστασία αυτή είναι μοναδική. Κανένας τύπος γάλακτος δεν μπορεί να ταιριάξει με τη χημική σύνθεση του μητρικού γάλακτος. Τα μωρά που τρέφονται με οποιοδήποτε άλλο γάλα εμφανίζουν πιο συχνά λοιμώξεις του αυτιού και διάρροια.

Έχουν επίσης υψηλότερο κίνδυνο:

  • Νεκρωτική εντεροκολίτιδα, μια ασθένεια που επηρεάζει το γαστρεντερικό σωλήνα σε πρόωρα βρέφη.
  • Λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού
  • Άσθμα
  • Παχυσαρκία
  • Διαβήτη τύπου 2
  • Κάποιες έρευνες δείχνουν ότι ο θηλασμός μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου 1, λευχαιμία παιδικής ηλικίας, και ατοπικής δερματίτιδας (ένα είδος δερματικού εξανθήματος) στα μωρά. Ο θηλασμός έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο του SIDS (σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνδυαστικά Αντισυλληπτικά Χάπια

Συνδυαστικά Αντισυλληπτικά Χάπια

Τι είναι; Τα συνδυαστικά αντισυλληπτικά χάπια, γνωστά και ως “το γυναικείο χάπι”, είναι σκευάσματα που περιέχουν οιστρογόνα και προγεστερόνη. Τα συνδυαστικά αντισυλληπτικά χάπια εμποδίζουν τις

Εμμηνορρυσιακός κύκλος

Εμμηνορρυσιακός Κύκλος

Τι είναι φυσιολογικό και τι όχι; Ο εμμηνορρυσιακός  κύκλος  της κάθε γυναίκας μας λέει  πολλά για την υγεία τους, τη γονιμότητα και την διατήρηση της.

Μίλησαν για τον γιατρό

pinelopi sanida
pinelopi sanida
2. Aρίλιος, 2022.
επαληθεύτηκε
Είναι σπουδαίος γιατρός !
Rene L
Rene L
19. Iανουάριος, 2022.
επαληθεύτηκε
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
15. Oκτώβριος, 2021.
επαληθεύτηκε
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
8. Φεβρουάριος, 2021.
επαληθεύτηκε
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
17. Φεβρουάριος, 2020.
επαληθεύτηκε
Άριστος γιατρός. Γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση, πρόθυμος να ακούσει και να απαντήσει σε όλες τις απορίες. Σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο.
elpi moy
elpi moy
10. Φεβρουάριος, 2020.
επαληθεύτηκε
Εξαιρετικός γιατρός, ιατρείο υψηλών προδιαγραφών, άριστο προσωπικό, επαγγελματική φροντίδα.
Εριεττα Κοντακου
Εριεττα Κοντακου
10. Φεβρουάριος, 2020.
επαληθεύτηκε
Εξαιρετικός γιατρός. Πολύ καλή συνεργασία.
Gina Perimeni
Gina Perimeni
10. Φεβρουάριος, 2020.
επαληθεύτηκε
ΑΡΙΣΤΑ 10 !!!
Efthymia Dedes
Efthymia Dedes
10. Φεβρουάριος, 2020.
επαληθεύτηκε
My experience with Dr. Polyzos, and his staff was nothing but the best! All the way from the initial phone consultation, to my hospital release. Upon meeting him, he was not only extremely knowledgeable and professional, but just as gracious, reassuring and answered all of my questions and concerns. He is simply the best and he does an excellent job! I am renewed and forever thankful!
Christoforos Mpoutsis
Christoforos Mpoutsis
5. Δεκέμβριος, 2019.
επαληθεύτηκε