Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Παναγιώτης Πολύζος δραστηριοποιείται στο Institute of Life και στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Ιασώ.

Πλήρες Βιογραφικό Ιατρού

Ο θηλασμός προστατεύει τα μωρά;

Το μητρικό γάλα είναι υγρό χρυσάφι. Το πρωτόγαλα είναι παχύ κίτρινο που παράγεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και λίγο μετά τη γέννηση. Αυτό το γάλα είναι πολύ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και αντισώματα για να προστατεύει το μωρό σας. Παρά το γεγονός ότι το μωρό σας παίρνει μόνο μια μικρή ποσότητα πρωτογάλακτος σε κάθε γεύμα, είναι ανάλογο με το πόσο μικρό είναι το στομάχι του ή πόσο μπορεί να κρατήσει.

Το μητρικό γάλα αλλάζει όσο το μωρό σας μεγαλώνει;

Το πρωτόγαλα την τρίτη με πέμπτη μέρα μετά την γέννησή του αλλάζει σε αυτό που ονομάζεται ώριμο γάλα, το οποίο έχει ακριβώς τη σωστή ποσότητα του λίπους, τη ζάχαρη, το νερό, και την πρωτεΐνη για να βοηθήσει το μωρό σας που συνεχώς αυξάνεται. Πρόκειται για ένα λεπτότερο είδος γάλακτος από το πρωτόγαλα, αλλά παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά και αντισώματα που το μωρό σας χρειάζεται.

Το μητρικό γάλα χωνεύεται πιο εύκολα;

Για τα περισσότερα μωρά – ειδικά τα πρόωρα μωρά – το μητρικό γάλα είναι ευκολοχώνευτο. Χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος για το στομαχάκι του μωρού να προσαρμόσει την πέψη του για να αφομοιώσει τις πρωτεΐνες που περιέχονται στο αγελαδινό γάλα.

Το μητρικό γάλα καταπολεμά τις ασθένειες;

Η προστασία αυτή είναι μοναδική. Κανένας τύπος γάλακτος δεν μπορεί να ταιριάξει με τη χημική σύνθεση του μητρικού γάλακτος. Τα μωρά που τρέφονται με οποιοδήποτε άλλο γάλα εμφανίζουν πιο συχνά λοιμώξεις του αυτιού και διάρροια.

Έχουν επίσης υψηλότερο κίνδυνο:

  • Νεκρωτική εντεροκολίτιδα, μια ασθένεια που επηρεάζει το γαστρεντερικό σωλήνα σε πρόωρα βρέφη.
  • Λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού
  • Άσθμα
  • Παχυσαρκία
  • Διαβήτη τύπου 2
  • Κάποιες έρευνες δείχνουν ότι ο θηλασμός μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου 1, λευχαιμία παιδικής ηλικίας, και ατοπικής δερματίτιδας (ένα είδος δερματικού εξανθήματος) στα μωρά. Ο θηλασμός έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο του SIDS (σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

πόνοι περιόδου

Πόνοι περιόδου

Τι είναι οι πόνοι περιόδου; Πολλές γυναίκες βιώνουν πόνο και ενόχληση κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Για τις περισσότερες, ο πόνος και το αίσθημα

Γυναικεία γονιμότητα: Γιατί μετράνε οι επιλογές του τρόπου ζωής

Εγκυμοσύνη 3ο τρίμηνο

Τι να περιμένετε όσο πλησιάζετε ολοένα και πιο κοντά στην ολοκλήρωση της εγκυμοσύνης σας και στην υπέροχη εμπειρία της γέννησης του παιδιού σας! Το τρίτο

Μίλησαν για τον γιατρό

Κατερινα Καραγκιοζη
Κατερινα Καραγκιοζη
23. Μάρτιος, 2023.
Dr. Nina Markoutsaki
Dr. Nina Markoutsaki
7. Φεβρουάριος, 2023.
Εξαιρετικός γυναικολόγος,up to date με τις νεότερες εξελίξεις στο πεδίο του,ευπρόσιτος κι επεξηγηματικός.Ευγενέστατο και πρόθυμο στην εξυπηρέτηση,το team των συνεργατών του.
pinelopi sanida
pinelopi sanida
2. Aρίλιος, 2022.
Είναι σπουδαίος γιατρός !
Rene L
Rene L
19. Iανουάριος, 2022.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
15. Oκτώβριος, 2021.
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
8. Φεβρουάριος, 2021.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
17. Φεβρουάριος, 2020.
Άριστος γιατρός. Γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση, πρόθυμος να ακούσει και να απαντήσει σε όλες τις απορίες. Σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο.
elpi moy
elpi moy
10. Φεβρουάριος, 2020.
Εξαιρετικός γιατρός, ιατρείο υψηλών προδιαγραφών, άριστο προσωπικό, επαγγελματική φροντίδα.
Εριεττα Κοντακου
Εριεττα Κοντακου
10. Φεβρουάριος, 2020.
Εξαιρετικός γιατρός. Πολύ καλή συνεργασία.
Gina Perimeni
Gina Perimeni
10. Φεβρουάριος, 2020.
ΑΡΙΣΤΑ 10 !!!