Δρ. Πολύζος

Κρυοσυντήρηση Εμβρύων

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Παναγιώτης Πολύζος δραστηριοποιείται στο Institute of Life και στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Ιασώ.

Πλήρες Βιογραφικό Ιατρού

Τι είναι η κρυοσυντήρηση εμβρύων;

Πολλοί ασθενείς είναι απρόθυμοι να καταψύξουν τα έμβρυα τους επειδή ανησυχούν, ό,τι με αυτή τη μέθοδο δεν θα επιβιώσουν. Αυτό μπορεί να ίσχυε κάποια χρόνια πριν, όταν εφαρμοζόταν η αργή διαδικασία κρυοσυντήρησης, πλέον όμως με την σύγχρονη μέθοδο ταχείας κατάψυξης(vitrification), τα ποσοστά επιβίωσης των εμβρύων κατά την απόψυξη είναι συνήθως 100% στις εξειδικευμένες μονάδες.

 

Όταν ένα ζευγάρι έχει πολλά έμβρυα, είναι πρόθυμο να καταψύξει κάποια από αυτά. Αντιλαμβάνεται, ό,τι δεν μπορεί να γίνει εμβρυομεταφορά όλων των εμβρύων ταυτόχρονα, οπότε και επιλέγει να διαφυλάξει τα επιπλέον έμβρυα που έχει. Βέβαια η αλήθεια είναι, ότι η κατάψυξη είναι ακόμα πιο σημαντική για τις γυναίκες που έχουν περιορισμένο αριθμό εμβρύων, ακόμα και εκείνων που μπορεί να έχουν μόνο ένα.

 

Όταν τα έμβρυα είναι λίγα, κάθε ένα από αυτά είναι πολύτιμο. Κάθε υψηλής ποιότητας έμβρυο έχει την δυναμική να εξελιχθεί σε ένα υγιές μωρό, εφόσον μεταφερθεί και εμφυτευθεί σε ένα δεκτικό ενδομήτριο.

 

Σε κάθε νέο κύκλο IVF επικεντρωνόμαστε στο να σας βοηθήσουμε να παράγετε πολλά ωάρια κι αυτός είναι και ο λόγος που δημιουργούμε υπερδιέγερση με ορμονικές ενέσεις. Ενώ όμως το ενδομήτριο μπορεί να φαίνεται άριστο, η δεκτικότητα του μπορεί συχνά να είναι επίφοβη, λόγω των υψηλών επιπέδων οιστρογόνων.

Το ενδομήτριο μπορεί να δείχνει σε ένα κολπικό υπερηχογράφημα, ό,τι έχει αναπτυχθεί και είναι αρκετά παχύ, σε κάποιες περιπτώσεις όμως μπορεί να μην είναι δυνητικά ικανό να επιτρέψει την εμφύτευση. Οπότε ακόμα κι αν βάλουμε ένα έμβρυο κορυφαίας ποιότητας σε αυτό το ενδομήτριο, πιθανώς να έχει μειωμένη πιθανότητα εμφύτευσης.

 

Γι’ αυτό και είναι πολλές φορές επιλογή να καταψύχετε όλα τα έμβρυα σας – ακόμα κι όταν έχετε 1 ή 2. Αν αυτά είναι καλής ποιότητας, υπάρχει βεβαιότητα ότι θα επιβιώσουν και δεν θα υπάρξει κάποιο ρίσκο.

 

Τα έμβρυα θα μπορούν να μεταφερθούν στον επόμενο κύκλο, κατά τον οποίο θα εστιάσουμε στο να προετοιμάσουμε το ενδομήτριο για τη βέλτιστη δεκτικότητα τους. Αυτή η συνδυαστική τεχνική είναι η καλύτερη μέθοδος ώστε αυτά τα πολύτιμα έμβρυα να έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφυτευθούν και να αποφέρουν ένα υγιές μωρό.

 

Η επιλογή της κρυοσυντήρησης όλων των εμβρύων είναι ένα πρότυπο πρωτόκολλο θεραπείας που προσφέρεται παγκοσμίως και το προσφέρουμε ανεπιφύλακτα τους ασθενείς μας.

Πόσο κοστίζει η κρυοσυντήρηση εμβρύων; Είναι προσιτές οι τιμές;

Το κόστος και οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα την περίσταση και τον ασθενή. Για αυτό καλό είναι να επικοινωνήσετε με τον ιατρό για να σας εξηγήσει αναλυτικότερα τις τιμές.

Διαβάστε Επίσης

Περίοδος & Διακοπές

Πως να “καθυστερήσετε” την περίοδο σας λόγω των διακοπών; Έχετε κανονίσει τις καλοκαιρινές σας διακοπές, όμως τις ημέρες εκείνες πιθανότατα θα έρθει και η περίοδός

Περισσότερα »

Παιδιά & Εξωσωματική

Τα παιδιά της εξωσωματικής γονιμοποίησης διαφέρουν; Πολλά ζευγάρια ανησυχούν αν τα μωρά που προέρχονται από την μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης διαφέρουν από άλλα μωρά ή

Περισσότερα »

Ζευγάρι & Γονιμότητα

Η απόφαση για τη δημιουργία οικογένειας φέρνει αυτομάτως στο μυαλό του ζευγαριού το πόσο γόνιμο είναι και πόσο γρήγορα θα μπορέσει με φυσικές επαφές να

Περισσότερα »

Μίλησαν για τον γιατρό

Επικοινωνία Εδώ!