Δρ. Πολύζος

Κυκλοθυμία

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Παναγιώτης Πολύζος δραστηριοποιείται στο Institute of Life και στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Ιασώ.

Πλήρες Βιογραφικό Ιατρού
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Τι είναι η κυκλοθυμία;

Είναι κοινό να έχετε εναλλαγές της διάθεσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εν μέρει λόγω των ορμονικών αλλαγών, που επηρεάζουν τα επίπεδα των νευροδιαβιβαστών (χημικών αγγελιοφόρων του εγκεφάλου).

Ποια είναι τα βασικά συμπτώματα;

Η κάθε γυναίκα αντιδρά διαφορετικά σε αυτές τις αλλαγές. Μερικές έχουν ιδιαίτερα αυξημένη συναισθηματική φόρτιση απέναντι σε γεγονότα, είτε αυτά είναι καλά είτε όχι.

Άλλες αισθάνονται κατάθλιψη ή άγχος. Εάν έχετε αίσθημα θλίψης ή απελπισίας και αδυνατείτε να αντιμετωπίσετε τις καθημερινές υποχρεώσεις σας, ή έχετε σκέψεις που μπορεί να βλάψουν τον εαυτό σας, καλέστε τον γιατρό σας και συζητήστε το ενδεχόμενο να συμβουλευτείτε ενάν ειδικό ψυχικής υγείας.

Ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία για αντιμετώπιση;

Καλό είναι μόλις δείτε τα πρώτα συμπτώματα να επικοινωνήσετε άμεσα με τον γιατρό σας. Η θεραπεία συνήθως είναι ανάλογα την περίπτωση και ο γιατρός σας σίγουρα μπορεί να σας κατευθύνει ανάλογα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

24h Time-Lapse embryo monitoring – Institute Of Life IASO

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Εμβρυολογικό εργαστήριο της Ιnstitute of Life – ΙΑΣΩ έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθούμε σε 24ωρη βάση την εξέλιξη ΟΛΩΝ

Περίοδος & Διακοπές

Πως να “καθυστερήσετε” την περίοδο σας λόγω των διακοπών; Έχετε κανονίσει τις καλοκαιρινές σας διακοπές, όμως τις ημέρες εκείνες πιθανότατα θα έρθει και η περίοδός

Παιδιά & Εξωσωματική

Τα παιδιά της εξωσωματικής γονιμοποίησης διαφέρουν; Πολλά ζευγάρια ανησυχούν αν τα μωρά που προέρχονται από την μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης διαφέρουν από άλλα μωρά ή

Μίλησαν για τον γιατρό

Επικοινωνία Εδώ!