Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Παναγιώτης Πολύζος δραστηριοποιείται στο Institute of Life και στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Ιασώ.

Πλήρες Βιογραφικό Ιατρού

Τι είναι η υστεροσκόπηση;

Υστεροσκόπηση είναι μία διαγνωστική εξέταση του εσωτερικού του τραχήλου της μήτρας και του ενδομητρίου με την εισαγωγή και χρήση λεπτής κάμερας υστεροσκόπειο) μέσω του κόλπου και του τραχήλου στην μήτρα.

 

Η μεγέθυνση και άμεση όραση κάνει την εξέταση πιο αξιόπιστη και με ακρίβεια από το υπερηχογράφημα, την αξονική ή μαγνητική τομογραφία, την απόξεση. Συγχρόνως με την εξέταση τη διαγνωστική μπορεί να γίνει και μικρο- επεμβατική υστεροσκόπηση με τοπική αναισθησία. Μπορεί να αφαιρεθεί πολύποδας ή ινομύωμα και δείγμα να σταλεί για ιστολογική εξέταση. Λόγοι που συντρέχουν για μία υστεροσκόπηση είναι:

  • Αυξημένη ροή περιόδου (εμμηνόρεια),
  • Αιμορραγία μετά την εμμηνόπαυση,
  • Στειρότητα,
  • Αιμορραγία μεταξύ των περιόδων,
  • Πολύποδας ή ινομύωμα.

Πως γίνεται η εξέταση της υστεροσκόπησης;

Η εξέταση της υστεροσκόπησης για λόγους αιμορραγιών της μήτρας γίνεται σε νοσοκομειακό χώρο με ελαφριά αναισθησία (μέθη). Ο πόνος μετά την υστεροσκόπηση είναι παρόμοιος με πόνο περιόδου για 1-2 μέρες και αντιμετωπίζεται με απλά παυσίπονα. Μικρή ροή αίματος θα έχετε μετά την διαγνωστική υστερεκτομή για 1-2 μέρες, ενώ για την επεμβατική υστερεκτομή 1-3 εβδομάδες. Η παραμονή στο νοσοκομείο 2-4 ώρες.

 

Η υστεροσκόπηση είναι μία ασφαλής επέμβαση αρκεί να γίνεται από έμπειρη ιατρική ομάδα και με την σύγχρονη τεχνολογία. Σεξουαλική επαφή μετά από 1 εβδομάδα και εφ’ όσον δεν έχετε ροή αίματος.

Ποιες οι πιθανές επιπλοκές και ποιο το κόστος της υστεροσκόπησης;

Ο γιατρός θα σας αναλύσει αναλυτικά στο ραντεβού σας όλες τις ενδεχόμενες επιπλοκές που μπορεί να υπάρξουν και θα σας λύσει κάθε απορία για το κόστος και πόσο κοστίζει ακριβώς η υστεροσκόπηση. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας.

Διαβάστε Επίσης

Συνδυαστικά Αντισυλληπτικά Χάπια

Συνδυαστικά Αντισυλληπτικά Χάπια

Τι είναι; Τα συνδυαστικά αντισυλληπτικά χάπια, γνωστά και ως “το γυναικείο χάπι”, είναι σκευάσματα που περιέχουν οιστρογόνα και προγεστερόνη. Τα συνδυαστικά αντισυλληπτικά χάπια εμποδίζουν τις

Περισσότερα »
Εμμηνορρυσιακός κύκλος

Εμμηνορρυσιακός Κύκλος

Τι είναι φυσιολογικό και τι όχι; Ο εμμηνορρυσιακός  κύκλος  της κάθε γυναίκας μας λέει  πολλά για την υγεία τους, τη γονιμότητα και την διατήρηση της.

Περισσότερα »

Μίλησαν για τον γιατρό

pinelopi sanida
pinelopi sanida
2. Aρίλιος, 2022.
Είναι σπουδαίος γιατρός !
Rene L
Rene L
19. Iανουάριος, 2022.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
15. Oκτώβριος, 2021.
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
8. Φεβρουάριος, 2021.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
17. Φεβρουάριος, 2020.
Άριστος γιατρός. Γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση, πρόθυμος να ακούσει και να απαντήσει σε όλες τις απορίες. Σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο.
elpi moy
elpi moy
10. Φεβρουάριος, 2020.
Εξαιρετικός γιατρός, ιατρείο υψηλών προδιαγραφών, άριστο προσωπικό, επαγγελματική φροντίδα.
Εριεττα Κοντακου
Εριεττα Κοντακου
10. Φεβρουάριος, 2020.
Εξαιρετικός γιατρός. Πολύ καλή συνεργασία.
Gina Perimeni
Gina Perimeni
10. Φεβρουάριος, 2020.
ΑΡΙΣΤΑ 10 !!!
Efthymia Dedes
Efthymia Dedes
10. Φεβρουάριος, 2020.
My experience with Dr. Polyzos, and his staff was nothing but the best! All the way from the initial phone consultation, to my hospital release. Upon meeting him, he was not only extremely knowledgeable and professional, but just as gracious, reassuring and answered all of my questions and concerns. He is simply the best and he does an excellent job! I am renewed and forever thankful!
Christoforos Mpoutsis
Christoforos Mpoutsis
5. Δεκέμβριος, 2019.