Δρ. Πολύζος

Λύσεις για την Ανδρική Υπογονιμότητα

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Παναγιώτης Πολύζος δραστηριοποιείται στο Institute of Life και στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Ιασώ.

Πλήρες Βιογραφικό Ιατρού
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Δεν υπάρχουν πλέον ζευγάρια που δεν μπορούν να κάνουν παιδί. Ακόμα και όταν το πρόβλημα του άνδρα θεωρείται πολύ σοβαρό, σήμερα διάφορες μέθοδοι που εφαρμόζονται στην εξωσωματική γονιμοποίηση μπορούν να δώσουν λύση.

 

Περίπου το 15% των ζευγαριών που επιχειρούν να κάνουν παιδί αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Αν και στο παρελθόν υπήρχε η αντίληψη ότι ευθύνεται η γυναίκα, σήμερα είναι γνωστό ότι περίπου στο ήμισυ των περιπτώσεων το πρόβλημα οφείλεται σε ανδρικό παράγοντα.

 

Κάθε, λοιπόν, εκτίμηση της υπογονιμότητας ενός ζευγαριού θα πρέπει να περιλαμβάνει και μια ολοκληρωμένη μελέτη του άνδρα. Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι το πρόβλημα υπογονιμότητας ενός ζευγαριού αφορά το ζευγάρι ως μονάδα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.

 

Οι άνδρες πολλές φορές εκπλήσσονται όταν μαθαίνουν ότι η υπογονιμότητα τους χτυπάει το ίδιο συχνά όσο χτυπάει και τις γυναίκες, ίσως και συχνότερα μερικές φορές.

 

Αρκετές φορές η ανδρική υπογονιμότητα μπορεί να μην είναι απλά ένα πρόβλημα στην αναπαραγωγική λειτουργία, αλλά ένα ευρύτερο πρόβλημα υγείας. Για παράδειγμα, ανωμαλίες σε ένα δείγμα σπέρματος μπορεί να είναι τα πρώτα σημάδια για καρκίνο των όρχεων ή σε ορισμένες περιπτώσεις φτωχό ποιοτικά σπέρμα μπορεί αργότερα να οδηγήσει σε δυσλειτουργία οστών και μυϊκής μάζας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

24h Time-Lapse embryo monitoring – Institute Of Life IASO

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Εμβρυολογικό εργαστήριο της Ιnstitute of Life – ΙΑΣΩ έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθούμε σε 24ωρη βάση την εξέλιξη ΟΛΩΝ

Περίοδος & Διακοπές

Πως να “καθυστερήσετε” την περίοδο σας λόγω των διακοπών; Έχετε κανονίσει τις καλοκαιρινές σας διακοπές, όμως τις ημέρες εκείνες πιθανότατα θα έρθει και η περίοδός

Παιδιά & Εξωσωματική

Τα παιδιά της εξωσωματικής γονιμοποίησης διαφέρουν; Πολλά ζευγάρια ανησυχούν αν τα μωρά που προέρχονται από την μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης διαφέρουν από άλλα μωρά ή

Μίλησαν για τον γιατρό

Επικοινωνία Εδώ!