Δρ. Πολύζος

Μήπως η καφεΐνη επηρεάζει τη γονιμότητα;

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Παναγιώτης Πολύζος δραστηριοποιείται στο Institute of Life και στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Ιασώ.

Πλήρες Βιογραφικό Ιατρού
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ίσως. Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης καφεΐνης και της ικανότητας μιας γυναίκας να συλλάβει.

 

Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι οι μέτριες ποσότητες καφεΐνης -περίπου 300 χιλιοστά του γραμμαρίου (mg) την ημέρα –δεν φαίνεται να επηρεάζουν τη γονιμότητα μιας γυναίκας. Μία μελέτη ωστόσο, έδειξε ότι 200 mg ή περισσότερα καφεΐνης την ημέρα, αυξάνουν τον κίνδυνο αποβολής.

 

Το Αμερικανικό Κογκρέσο των Μαιευτήρων και Γυναικολόγων λέει ότι λιγότερο από 200 mg καφεΐνης την ημέρα δεν φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής, αλλά απαιτείται περισσότερη έρευνα υψηλότερες δόσεις.

 

Για να υπολογίσετε την κατανάλωση καφεΐνης όμως, θα πρέπει να γνωρίζετε και από ποιες άλλες πηγές  λαμβάνεται, όπως το τσάι, τα αναψυκτικά, ενεργειακά ποτά, σοκολάτα και παγωτό. Η καφεΐνη επίσης υπάρχει σε φυτικά προϊόντα και αναλγητικά φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων για τον πονοκέφαλο, το κρυολόγημα και την αλλεργία. Διαβάστε τις ετικέτες προσεκτικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

24h Time-Lapse embryo monitoring – Institute Of Life IASO

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Εμβρυολογικό εργαστήριο της Ιnstitute of Life – ΙΑΣΩ έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθούμε σε 24ωρη βάση την εξέλιξη ΟΛΩΝ

Περίοδος & Διακοπές

Πως να “καθυστερήσετε” την περίοδο σας λόγω των διακοπών; Έχετε κανονίσει τις καλοκαιρινές σας διακοπές, όμως τις ημέρες εκείνες πιθανότατα θα έρθει και η περίοδός

Παιδιά & Εξωσωματική

Τα παιδιά της εξωσωματικής γονιμοποίησης διαφέρουν; Πολλά ζευγάρια ανησυχούν αν τα μωρά που προέρχονται από την μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης διαφέρουν από άλλα μωρά ή

Μίλησαν για τον γιατρό

Επικοινωνία Εδώ!