Δρ. Πολύζος

Μπορεί το άγχος να επηρεάσει τις πιθανότητες να μείνω έγκυος;

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Παναγιώτης Πολύζος δραστηριοποιείται στο Institute of Life και στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Ιασώ.

Πλήρες Βιογραφικό Ιατρού
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Το στρες μπορεί να επηρεάσει σίγουρα τη σύλληψη. Αυτό συμβαίνει γιατί το στρες επηρεάζει τη λειτουργία του υποθαλάμου (του αδένα του εγκεφάλου που ρυθμίζει την όρεξη και τα συναισθήματά σας, καθώς και τις ορμόνες σας).

 

Είναι σημαντικό να γίνει διάκριση μεταξύ μόνιμου άγχους και άγχους λόγω ενός ξαφνικού γεγονότος. Ξαφνικό στρες όπως ένας θάνατος στην οικογένεια, ένα ατύχημα, ένα διαζύγιο, μπορεί να αλλάξει τον κύκλο σου και να παρέμβει στην ωορρηξία.

 

Φυσικά, αυτό ποικίλλει από γυναίκα σε γυναίκα. Μερικές γυναίκες διαπιστώνουν ότι ακόμη και ένα ταξίδι στο εξωτερικό μπορεί να καθυστερήσει την ωορρηξία. Άλλες αναφέρουν ότι ένα σοβαρό τραυματικό συμβάν δεν επηρέασε τον κύκλο τους.

 

Είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε ότι το άγχος δεν είναι μόνο μια αντίδραση σε κάτι αρνητικό. Νύφες αναφέρουν συχνά παράξενους κύκλους επειδή είναι αγχωμένες σχετικά με την προετοιμασια του γάμου τους.

 

Τα καλά νέα είναι ότι η καθυστερημένη ωορρηξία απλά επιμηκύνει ολόκληρο τον κύκλο σας. Δεν συντομεύει την ωχρινική φάση – που συνήθως διαρκεί 12 με 16 ημέρες μετά την ωορρηξία. Έτσι, ενώ το άγχος μπορεί να επηρεάσει πότε έχετε ωορρηξία, δεν επηρεάζει τις πιθανότητές μιας επιτυχούς εγκυμοσύνης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

24h Time-Lapse embryo monitoring – Institute Of Life IASO

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Εμβρυολογικό εργαστήριο της Ιnstitute of Life – ΙΑΣΩ έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθούμε σε 24ωρη βάση την εξέλιξη ΟΛΩΝ

Περίοδος & Διακοπές

Πως να “καθυστερήσετε” την περίοδο σας λόγω των διακοπών; Έχετε κανονίσει τις καλοκαιρινές σας διακοπές, όμως τις ημέρες εκείνες πιθανότατα θα έρθει και η περίοδός

Παιδιά & Εξωσωματική

Τα παιδιά της εξωσωματικής γονιμοποίησης διαφέρουν; Πολλά ζευγάρια ανησυχούν αν τα μωρά που προέρχονται από την μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης διαφέρουν από άλλα μωρά ή

Μίλησαν για τον γιατρό

Επικοινωνία Εδώ!