Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Παναγιώτης Πολύζος δραστηριοποιείται στο Institute of Life και στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Ιασώ.

Πλήρες Βιογραφικό Ιατρού

Τα παιδιά της εξωσωματικής γονιμοποίησης διαφέρουν;

Πολλά ζευγάρια ανησυχούν αν τα μωρά που προέρχονται από την μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης διαφέρουν από άλλα μωρά ή αν έχουν περισσότερες πιθανότητες για γενετικές ανωμαλίες ή προβλήματα υγείας.

 

Όντως ισχύει ότι τα IVF μωρά είναι διαφορετικά και αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν είναι ότι οι γονείς τους προσφέρουν πολύ χρόνο και ενέργεια στην ανατροφή τους, επειδή τα αγαπάνε πάρα πολύ δυνατά.

 

Από βιολογική άποψη, ένα μωρό εξωσωματικής είναι ακριβώς ίδιο με ένα φυσιολογικό μωρό, και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη διότι αυτό που κάνουμε με την μέθοδο IVF είναι να μιμούμαστε την ίδια τη φύση. Με απλά λόγια, με την μέθοδο της εξωσωματικής κάνουμε στο εργαστήριο ακριβώς την ίδια διαδικασία που γίνεται και μέσω της σωματικής επαφής ενός ζευγαριού.

 

Αντί το σπέρμα να γονιμοποιεί τα ωάρια μέσα στην μήτρα (όπως γίνεται με τα γόνιμα ζευγάρια), η αντίστοιχη διαδικασία γίνεται στο εμβρυολογικό εργαστήριο και στη συνέχεια το έμβρυο μεταφέρεται στη μήτρα.

 

Γι’ αυτό και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για γενετικές ανωμαλίες, κάτι το οποίο πρέπει να είναι σαφές στα ζευγάρια που επιθυμούν να γίνουν γονείς.

 

Είναι λοιπόν καιρός να εξαλείψουμε πλέον τους μύθους που υπάρχουν γύρω από την εξωσωματική γονιμοποίηση, που δημιουργούν αναίτιες φοβίες και αμφιβολίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

πόνοι περιόδου

Πόνοι περιόδου

Τι είναι οι πόνοι περιόδου; Πολλές γυναίκες βιώνουν πόνο και ενόχληση κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Για τις περισσότερες, ο πόνος και το αίσθημα

Συνδυαστικά Αντισυλληπτικά Χάπια

Συνδυαστικά Αντισυλληπτικά Χάπια

Τι είναι; Τα συνδυαστικά αντισυλληπτικά χάπια, γνωστά και ως “το γυναικείο χάπι”, είναι σκευάσματα που περιέχουν οιστρογόνα και προγεστερόνη. Τα συνδυαστικά αντισυλληπτικά χάπια εμποδίζουν τις

Μίλησαν για τον γιατρό

Κατερινα Καραγκιοζη
Κατερινα Καραγκιοζη
23. Μάρτιος, 2023.
Dr. Nina Markoutsaki
Dr. Nina Markoutsaki
7. Φεβρουάριος, 2023.
Εξαιρετικός γυναικολόγος,up to date με τις νεότερες εξελίξεις στο πεδίο του,ευπρόσιτος κι επεξηγηματικός.Ευγενέστατο και πρόθυμο στην εξυπηρέτηση,το team των συνεργατών του.
pinelopi sanida
pinelopi sanida
2. Aρίλιος, 2022.
Είναι σπουδαίος γιατρός !
Rene L
Rene L
19. Iανουάριος, 2022.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
15. Oκτώβριος, 2021.
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
8. Φεβρουάριος, 2021.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
17. Φεβρουάριος, 2020.
Άριστος γιατρός. Γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση, πρόθυμος να ακούσει και να απαντήσει σε όλες τις απορίες. Σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο.
elpi moy
elpi moy
10. Φεβρουάριος, 2020.
Εξαιρετικός γιατρός, ιατρείο υψηλών προδιαγραφών, άριστο προσωπικό, επαγγελματική φροντίδα.
Εριεττα Κοντακου
Εριεττα Κοντακου
10. Φεβρουάριος, 2020.
Εξαιρετικός γιατρός. Πολύ καλή συνεργασία.
Gina Perimeni
Gina Perimeni
10. Φεβρουάριος, 2020.
ΑΡΙΣΤΑ 10 !!!