Δρ. Πολύζος

Παιδιά & Εξωσωματική

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Παναγιώτης Πολύζος δραστηριοποιείται στο Institute of Life και στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Ιασώ.

Πλήρες Βιογραφικό Ιατρού
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Τα παιδιά της εξωσωματικής γονιμοποίησης διαφέρουν;

Πολλά ζευγάρια ανησυχούν αν τα μωρά που προέρχονται από την μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης διαφέρουν από άλλα μωρά ή αν έχουν περισσότερες πιθανότητες για γενετικές ανωμαλίες ή προβλήματα υγείας.

 

Όντως ισχύει ότι τα IVF μωρά είναι διαφορετικά και αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν είναι ότι οι γονείς τους προσφέρουν πολύ χρόνο και ενέργεια στην ανατροφή τους, επειδή τα αγαπάνε πάρα πολύ δυνατά.

 

Από βιολογική άποψη, ένα μωρό εξωσωματικής είναι ακριβώς ίδιο με ένα φυσιολογικό μωρό, και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη διότι αυτό που κάνουμε με την μέθοδο IVF είναι να μιμούμαστε την ίδια τη φύση. Με απλά λόγια, με την μέθοδο της εξωσωματικής κάνουμε στο εργαστήριο ακριβώς την ίδια διαδικασία που γίνεται και μέσω της σωματικής επαφής ενός ζευγαριού.

 

Αντί το σπέρμα να γονιμοποιεί τα ωάρια μέσα στην μήτρα (όπως γίνεται με τα γόνιμα ζευγάρια), η αντίστοιχη διαδικασία γίνεται στο εμβρυολογικό εργαστήριο και στη συνέχεια το έμβρυο μεταφέρεται στη μήτρα.

 

Γι’ αυτό και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για γενετικές ανωμαλίες, κάτι το οποίο πρέπει να είναι σαφές στα ζευγάρια που επιθυμούν να γίνουν γονείς.

 

Είναι λοιπόν καιρός να εξαλείψουμε πλέον τους μύθους που υπάρχουν γύρω από την εξωσωματική γονιμοποίηση, που δημιουργούν αναίτιες φοβίες και αμφιβολίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

24h Time-Lapse embryo monitoring – Institute Of Life IASO

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Εμβρυολογικό εργαστήριο της Ιnstitute of Life – ΙΑΣΩ έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθούμε σε 24ωρη βάση την εξέλιξη ΟΛΩΝ

Περίοδος & Διακοπές

Πως να “καθυστερήσετε” την περίοδο σας λόγω των διακοπών; Έχετε κανονίσει τις καλοκαιρινές σας διακοπές, όμως τις ημέρες εκείνες πιθανότατα θα έρθει και η περίοδός

Ζευγάρι & Γονιμότητα

Η απόφαση για τη δημιουργία οικογένειας φέρνει αυτομάτως στο μυαλό του ζευγαριού το πόσο γόνιμο είναι και πόσο γρήγορα θα μπορέσει με φυσικές επαφές να

Μίλησαν για τον γιατρό

Επικοινωνία Εδώ!