Εδώ θα βρείτε μερικές συμβουλές για τη βελτίωση της διατροφής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
Για να καλύψετε τις καθημερινές θερμιδικές ανάγκες σας με τροφές που περιέχουν πρωτεΐνη, υδατάνθρακες, υγιεινά λίπη, βασικές βιταμίνες και μέταλλα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, συνιστάται να τρώτε ποικιλία τροφών. Προσπαθήστε να τρώτε όσο το δυνατόν λιγότερα τρόφιμα που έχουν πολλές θερμίδες αλλά λίγα θρεπτικά συστατικά, όπως τα ζαχαρούχα ποτά, τα τηγανητά, τα τρόφιμα με επιπλέον λίπος και ζάχαρη. Προσθέτοντας στη διατροφή σας ξηρούς καρπούς, γιαούρτι, ένα αυγό βραστό, ορισμένα νωπά φρούτα ή λαχανικά κάθε μέρα παίρνετε τις θερμίδες που χρειάζεστε για ένα υγιές μωρό.
Επιλέξτε τρόφιμα που είναι όσο πιο κοντά στη φυσική τους κατάσταση είναι δυνατόν. Για παράδειγμα επιλέξτε ψωμί ολικής αλέσεως ή καστανό ρύζι αντί για άσπρο ψωμί ή άσπρο ρύζι και φρέσκα φρούτα αντί για κονσερβοποιημένα φρούτα σε σιρόπι ζάχαρης.
Καταναλώστε με μέτρο τα λίπη, τα έλαια και τα γλυκά. Σε γενικές γραμμές, είτε κατά τη διάρκεια της κύησης, είτε μετά από αυτή, καλό είναι να αποφύγετε το πρόχειρο φαγητό και να προτιμήσετε απλές και υγιεινές διατροφές.