Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Παναγιώτης Πολύζος δραστηριοποιείται στο Institute of Life και στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Ιασώ.

Πλήρες Βιογραφικό Ιατρού

Αν αναρωτιέστε πώς να μείνετε έγκυος, θα σας αναφέρουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, από πόσο καιρό παίρνει συνήθως, την κατάλληλη στιγμή για να κάνετε σεξ και πώς να ξέρετε πότε έχετε ωορρηξία.

 

Σας δίνουμε συμβουλές για να μείνετε έγκυος γρήγορα και τι να αποφύγετε όταν προσπαθείτε να συλλάβετε, καθώς και δραστηριότητες πριν δοκιμάσετε. Μπορούμε επίσης να σας ενημερώσουμε σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων γονιμότητας και τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης.

 

Κανείς δεν μπορεί να πει ακριβώς πόσο καιρό θα χρειαστεί. Μπορούμε όμως να σας πούμε πόσο καιρό παίρνει συνήθως στα ζευγάρια για να συλλάβουν – και πώς μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία.

 

Η πλειοψηφία των ζευγαριών χρειάζεται συνήθως τρεις μήνες. Το δικό σας χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από την ηλικία, από το αν έχετε ανθυγιεινής συνήθειες όπως πχ το κάπνισμα, ή συντρέχουν κάποιες καταστάσεις που επηρεάζουν την γονιμότητα.

 

Από όλα τα ζευγάρια που προσπαθούν να συλλάβουν, εδώ αναφέρεται στατιστικά πόσο χρόνο χρειάζονται:

 

  • 30 τοις εκατό για να μείνεις έγκυος στον πρώτο κύκλο (ένα μήνα περίπου)
  • 59 τοις εκατό για να μείνεις έγκυος μέσα σε τρεις κύκλους (τρεις μήνες περίπου)
  • 80 τοις εκατό για να μείνεις έγκυος μέσα σε έξι κύκλους (έξι περίπου μήνες)
  • 85 τοις εκατό για να μείνεις έγκυος μέσα σε 12 κύκλους (ένα έτος περίπου)
  • 91 τοις εκατό για να μείνεις έγκυος μέσα σε 36 κύκλους (περίπου τρία έτη)
  • 93 με 95 τοις εκατό για να μείνεις έγκυος μέσα σε 48 κύκλους (περίπου τέσσερα έτη)

 

Αν προσπαθήσετε για ένα χρόνο χωρίς επιτυχία, καλό θα ήταν να ζητήσετε βοήθεια από έναν ειδικό γονιμότητας. Μπορεί να συλλάβετε μόνοι σας, αν συνεχίσετε να προσπαθείτε, αλλά σε περίπτωση που έχετε ένα ελλοχεύουν πρόβλημα, είναι καλύτερο να λάβετε βοήθεια, ώστε να μην χάνετε πολύτιμο χρόνο, καθώς το βιολογικό σας ρολόι συνεχίζει να λειτουργεί.

 

Αν είστε 35 ετών και άνω, ο χρόνος είναι ακόμα πιο πολύτιμος και θα πρέπει να λάβετε βοήθεια νωρίτερα: Κλείστε ένα ραντεβού με κάποιον ειδικό εφόσον δεν είστε έγκυος μέσα σε έξι μήνες.

Πόσα ζευγάρια χρειάζονται βοήθεια;

Περίπου το 90 τοις εκατό των ζευγαριών συλλαμβάνουν φυσιολογικά. Το υπόλοιπο 10 τοις εκατό έχουν ενδεχομένως διαγνωστεί με υπογονιμότητα.

 

Περίπου 93 με 95 τοις εκατό των ζευγαριών πιθανώς μπορούν να συλλάβουν φυσιολογικά εφόσον προσπαθούν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Απλά ορισμένοι ζητούν βοήθεια αντί να περιμένουν να το ανακαλύψουν.

 

Μια διάγνωση “στειρότητας” σημαίνει απλά ένα χρόνο προσπαθειών χωρίς επιτυχία. Μόλις διαγνωστεί ένα ζευγάρι με υπογονιμότητα για να μείνει έγκυος πρέπει να ζητήσει ιατρική βοήθεια,με αποτέλεσμα ένας καλός αριθμός από αυτούς καταφέρνουν να μείνουν έγκυες. Οι υπόλοιποι συνήθως καταλήγουν να εξετάζουν και άλλες επιλογές, όπως η δωρεά σπέρματος, παρένθετη μητρότητα, ή υιοθεσία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

πόνοι περιόδου

Πόνοι περιόδου

Τι είναι οι πόνοι περιόδου; Πολλές γυναίκες βιώνουν πόνο και ενόχληση κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Για τις περισσότερες, ο πόνος και το αίσθημα

Συνδυαστικά Αντισυλληπτικά Χάπια

Συνδυαστικά Αντισυλληπτικά Χάπια

Τι είναι; Τα συνδυαστικά αντισυλληπτικά χάπια, γνωστά και ως “το γυναικείο χάπι”, είναι σκευάσματα που περιέχουν οιστρογόνα και προγεστερόνη. Τα συνδυαστικά αντισυλληπτικά χάπια εμποδίζουν τις

Μίλησαν για τον γιατρό

Κατερινα Καραγκιοζη
Κατερινα Καραγκιοζη
23. Μάρτιος, 2023.
Dr. Nina Markoutsaki
Dr. Nina Markoutsaki
7. Φεβρουάριος, 2023.
Εξαιρετικός γυναικολόγος,up to date με τις νεότερες εξελίξεις στο πεδίο του,ευπρόσιτος κι επεξηγηματικός.Ευγενέστατο και πρόθυμο στην εξυπηρέτηση,το team των συνεργατών του.
pinelopi sanida
pinelopi sanida
2. Aρίλιος, 2022.
Είναι σπουδαίος γιατρός !
Rene L
Rene L
19. Iανουάριος, 2022.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
15. Oκτώβριος, 2021.
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
8. Φεβρουάριος, 2021.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
17. Φεβρουάριος, 2020.
Άριστος γιατρός. Γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση, πρόθυμος να ακούσει και να απαντήσει σε όλες τις απορίες. Σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο.
elpi moy
elpi moy
10. Φεβρουάριος, 2020.
Εξαιρετικός γιατρός, ιατρείο υψηλών προδιαγραφών, άριστο προσωπικό, επαγγελματική φροντίδα.
Εριεττα Κοντακου
Εριεττα Κοντακου
10. Φεβρουάριος, 2020.
Εξαιρετικός γιατρός. Πολύ καλή συνεργασία.
Gina Perimeni
Gina Perimeni
10. Φεβρουάριος, 2020.
ΑΡΙΣΤΑ 10 !!!