Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Παναγιώτης Πολύζος δραστηριοποιείται στο Institute of Life και στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Ιασώ.

Πλήρες Βιογραφικό Ιατρού
1990-2008: Επεμβατική Λαπαροσκόπηση

2008: Λαπαροσκόπηση χωρίς τομές, μόνο μέσω ομφαλού!

Η λαπαροσκοπική χειρουργική αποτελούσε τη μεγαλύτερη εξέλιξη της χειρουργικής επιστήμης τα τελευταία 50 χρόνια. Η καθιέρωση της τη δεκαετία του ’90 και η σταδιακή πραγματοποίηση όλων πλέον των χειρουργικών επεμβάσεων μέσω της λαπαροσκοπικής τεχνικής, έδωσε νέα πνοή στις χειρουργικές τεχνικές και παράλληλα τη δυνατότητα στους ασθενείς να μπορούν να αντιμετωπίσουν με ελάχιστο πόνο και γρήγορη επιστροφή στην εργασία τους όλες τους τις απαιτούμενες χειρουργικές επεμβάσεις. Ξεκίνησε με απλές επεμβάσεις γενικής χειρουργικής όπως σκωληκοειδεκτομή, χολή. κ.α., και εξελίχθηκε πλέον σε όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις περιλαμβανόμενης και της γυναικολογίας όπως αφαίρεση κυστών, ενδομητρίωσης, ινομυωμάτων αλλά και ολικών υστερεκτομών όπου δίνουν τη δυνατότητα στους ασθενείς να χειρουργούνται και να επιστρέφουν στο σπίτι τους την ίδια ημέρα ή και την επομένη με ελάχιστο πόνο.

Η μετεξέλιξη της λαπαροσκόπησης, η οποία αποτελεί γεγονός τους τελευταίους οκτώ μήνες στη λαπαροσκοπική χειρουργική, είναι η τεχνική S. P. L. δηλαδή η λαπαροσκοπική χειρουργική μέσω μόνο μίας οπής, αυτής του ομφαλού.

Ποια είναι τα σημαντικά οφέλη αυτής της τεχνικής, πέρα από το αισθητικό αποτέλεσμα όπου η ασθενής επιστρέφει σπίτι μόνο με μία μικρή τομή στον ομφαλό;

Επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι ο πόνος ο οποίος έχουν οι ασθενείς μετά από κάποια επέμβαση είτε είναι η παραδοσιακή λαπαροτομία – ανοιχτή χειρουργική – ή η λαπαροσκόπηση, οφείλεται στο τραυματισμό των μυών που βρίσκονται κυρίως στη περιοχή της κοιλιακής χώρας, σαφέστατα βέβαια ο πόνος από τις λαπαροσκοπικές επεμβάσεις είναι πολύ λιγότερος, δεν υπάρχει η παραμικρή σύγκριση ενός ανοικτού χειρουργείου σε σχέση με ένα λαπαροσκοπικό. Είναι ελάχιστός, αντιμετωπίζεται μόνο με κάποια απλά παυσίπονα ή αντιφλεγμονώδη και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητες του μέσα σε 24 ώρες.

Η εξέλιξη όμως που αποτελεί η λαπαροσκοπική επέμβαση μίας μόνο τομής στον ομφαλό, SPL, δίνει τη δυνατότητα πέρα από το αισθητικό αποτέλεσμα στον ασθενή να έχει ελάχιστο πόνο, να επιστρέψει στο σπίτι την ίδια μέρα έχοντας πραγματοποιήσει στη περίπτωση της γυναικολογίας, αφαίρεση κύστης, ενδομητρίωσης, αντιμετώπισης προβλημάτων υπογονιμότητας, συμφύσεις όπως και άλλες επεμβάσεις όπως ινομυώματα και υστερεκτομή ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα έχουμε τη δυνατότητα αυτές οι επεμβάσείς να γίνονται και μέσω της τομής του ομφαλού.

Η ασθενής πλέον χειρουργείται και επιστρεφει σπίτι χωρίς να αισθάνεται ότι έχει χειρουργηθεί!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

πόνοι περιόδου

Πόνοι περιόδου

Τι είναι οι πόνοι περιόδου; Πολλές γυναίκες βιώνουν πόνο και ενόχληση κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Για τις περισσότερες, ο πόνος και το αίσθημα

Συνδυαστικά Αντισυλληπτικά Χάπια

Συνδυαστικά Αντισυλληπτικά Χάπια

Τι είναι; Τα συνδυαστικά αντισυλληπτικά χάπια, γνωστά και ως “το γυναικείο χάπι”, είναι σκευάσματα που περιέχουν οιστρογόνα και προγεστερόνη. Τα συνδυαστικά αντισυλληπτικά χάπια εμποδίζουν τις

Μίλησαν για τον γιατρό

Κατερινα Καραγκιοζη
Κατερινα Καραγκιοζη
23. Μάρτιος, 2023.
Dr. Nina Markoutsaki
Dr. Nina Markoutsaki
7. Φεβρουάριος, 2023.
Εξαιρετικός γυναικολόγος,up to date με τις νεότερες εξελίξεις στο πεδίο του,ευπρόσιτος κι επεξηγηματικός.Ευγενέστατο και πρόθυμο στην εξυπηρέτηση,το team των συνεργατών του.
pinelopi sanida
pinelopi sanida
2. Aρίλιος, 2022.
Είναι σπουδαίος γιατρός !
Rene L
Rene L
19. Iανουάριος, 2022.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
15. Oκτώβριος, 2021.
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
8. Φεβρουάριος, 2021.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
17. Φεβρουάριος, 2020.
Άριστος γιατρός. Γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση, πρόθυμος να ακούσει και να απαντήσει σε όλες τις απορίες. Σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο.
elpi moy
elpi moy
10. Φεβρουάριος, 2020.
Εξαιρετικός γιατρός, ιατρείο υψηλών προδιαγραφών, άριστο προσωπικό, επαγγελματική φροντίδα.
Εριεττα Κοντακου
Εριεττα Κοντακου
10. Φεβρουάριος, 2020.
Εξαιρετικός γιατρός. Πολύ καλή συνεργασία.
Gina Perimeni
Gina Perimeni
10. Φεβρουάριος, 2020.
ΑΡΙΣΤΑ 10 !!!