Δρ. Πολύζος

Σχεδιάζω να μείνω έγκυος. Πρέπει να τρώω ψάρι;

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Παναγιώτης Πολύζος δραστηριοποιείται στο Institute of Life και στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Ιασώ.

Πλήρες Βιογραφικό Ιατρού
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ακόμα κι αν δεν ενδιαφέρεστε για τα θαλασσινά, πιθανώς έχετε ακούσει ότι το ψάρι είναι μια σημαντική πηγή των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων (ειδικά DHA και EPA), τα οποία είναι σημαντικά για τον εγκέφαλο του εμβρύου και την ανάπτυξη των ματιών του. Το ψάρι έχει επίσης χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και υψηλή σε πρωτεΐνες, βιταμίνη D, καθώς και άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του εμβρύου και μια υγιή εγκυμοσύνη.

Το σώμα σας αποθηκεύει τα ω-3 λιπαρά οξέα για αρκετές εβδομάδες, γι ‘αυτό είναι μια καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε αρκετό τώρα, έτσι να έχετε επαρκή επίπεδα όταν είστε έγκυος.
Από την άλλη πλευρά, έχετε ίσως ακούσει επίσης ότι ορισμένα είδη ψαριών περιέχουν ρύπους όπως ο υδράργυρος. Σε υψηλές δόσεις, το μέταλλο αυτό είναι επιβλαβές για την ανάπτυξη του εγκεφάλου ενός εμβρύου και το νευρικό του σύστημα.

Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι οι γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία θα πρέπει να τρώνε κάποια ψάρια καλό όμως θα ήταν να αποφεύγονται μεγάλα αρπακτικα ψάρια όπως ο ξιφίας καθώς επίσης και το σκουμπρί.

 

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

24h Time-Lapse embryo monitoring – Institute Of Life IASO

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Εμβρυολογικό εργαστήριο της Ιnstitute of Life – ΙΑΣΩ έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθούμε σε 24ωρη βάση την εξέλιξη ΟΛΩΝ

Αναπαραγωγική Χειρουργική

Με την ευρεία διάδοση της εξωσωματικής γονιμοποίησης σαν μεθόδου θεραπείας της υπογονιμότητας, (ανδρικής και γυναικείας), η ιατρική πρακτική άλλαξε σε σχέση με την χρήση της

Μίλησαν για τον γιατρό

Επικοινωνία Εδώ!