Ακόμα κι αν δεν ενδιαφέρεστε για τα θαλασσινά, πιθανώς έχετε ακούσει ότι το ψάρι είναι μια σημαντική πηγή των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων (ειδικά DHA και EPA), τα οποία είναι σημαντικά για τον εγκέφαλο του εμβρύου και την ανάπτυξη των ματιών του. Το ψάρι έχει επίσης χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και υψηλή σε πρωτεΐνες, βιταμίνη D, καθώς και άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του εμβρύου και μια υγιή εγκυμοσύνη.
Το σώμα σας αποθηκεύει τα ω-3 λιπαρά οξέα για αρκετές εβδομάδες, γι ‘αυτό είναι μια καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε αρκετό τώρα, έτσι να έχετε επαρκή επίπεδα όταν είστε έγκυος.
Από την άλλη πλευρά, έχετε ίσως ακούσει επίσης ότι ορισμένα είδη ψαριών περιέχουν ρύπους όπως ο υδράργυρος. Σε υψηλές δόσεις, το μέταλλο αυτό είναι επιβλαβές για την ανάπτυξη του εγκεφάλου ενός εμβρύου και το νευρικό του σύστημα.
Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι οι γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία θα πρέπει να τρώνε κάποια ψάρια καλό όμως θα ήταν να αποφεύγονται μεγάλα αρπακτικα ψάρια όπως ο ξιφίας καθώς επίσης και το σκουμπρί.