Δρ. Πολύζος

Τα Bασικά του Mαστού

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Παναγιώτης Πολύζος δραστηριοποιείται στο Institute of Life και στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Ιασώ.

Πλήρες Βιογραφικό Ιατρού
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ο μαστός μιας γυναίκας είναι κατασκευασμένος από αδενικούς, συνδετικούς, λιπώδης ιστούς, αιμοφόρα αγγεία, λεμφικούς ιστούς, και νεύρα. Κάθε στήθος περιέχει έως 20 τμήματα αδενικού ιστού που ονομάζονται λοβοί. Κάθε λοβός έχει πολλά μικρότερα τμήματα που ονομάζονται λόβια, όπου παράγεται το γάλα. Το γάλα ρέει από τα λόβια μέσα από λεπτούς αγωγούς στη θηλή. Η θηλή είναι η μικρή, ανυψωμένη περιοχή στο άκρο του στήθους. Η άλως είναι το εμβαδόν της, το πιο σκουρόχρωμο δέρμα γύρω από τη θηλή.

Κάθε στήθος περιέχει επίσης πλήθος λεμφικών αγγείων. Αυτά είναι λεπτοί σωλήνες που μεταφέρουν τη λέμφο σε μικρά, σε σχήμα φασολιού αδένες που ονομάζονται λεμφαδένες. Οι λεμφαδένες βρίσκονται κοντά στο στήθος, κάτω από το βραχίονα, και σε όλο το σώμα. Οι λεμφαδένες και τα λεμφαγγεία είναι μέρος του λεμφικού συστήματος, το οποίο βοηθά το σώμα να καταπολεμήσει κάθε ασθένεια και μόλυνση. Ο θωρακικός μυς του θωρακικού τοιχώματος είναι πίσω από το στήθος.

 

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αξιολόγηση του μαστού

Μια πλήρης εξέταση του μαστού περιλαμβάνεται σε κάθε ετήσια εξετάση. Όμως, είναι σημαντικό για κάθε γυναίκα να εκτελέσει μια αυτο-εξετάση μηνιαίως. Εάν δεν είστε σίγουροι

Μίλησαν για τον γιατρό

Επικοινωνία Εδώ!