Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Παναγιώτης Πολύζος δραστηριοποιείται στο Institute of Life και στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Ιασώ.

Πλήρες Βιογραφικό Ιατρού

Πολύ συχνά οι εγκυμονούσες έχουν οιδηματώδη και κόκκινα ούλα που αιμορραγούν κατά το βούρτσισμα των δοντιών ή κατά τη χρήση οδοντικού νήματος.

Περισσότερες από τις μισές μέλλουσες μητέρες εμφανίζουν αυτά τα συμπτώματα, μια κατάσταση γνωστή ως ουλίτιδα της εγκυμοσύνης. Είναι πιθανό να εξελιχθεί σε φλεγμονή λόγω των ορμονικών αλλαγών που καθιστούν πιο ευαίσθητα τα ούλα στα βακτήρια της πλάκας.

Μπορεί επίσης να αναπτυχθεί ένας καλοήθης όζος στα ούλα σας που αιμορραγεί όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας. Αυτό το σχετικά σπάνιο οζίδιο ονομάζεται όγκος της εγκυμοσύνης ή πυογόνο κοκκίωμα – που μπορεί να ακούγεται τρομακτικό είναι όμως ακίνδυνο και συνήθως ανώδυνο. Συνήθως, αυτό εξαφανίζεται μετά τον τοκετό, αλλά αν παραμείνει, θα πρέπει να αφαιρεθεί. Αν σας προκαλεί δυσφορία την ώρα που μασάτε ή βουρτσίζετε τα δόντια σας, ή αρχίζει να αιμορραγεί υπερβολικά, μπορείτε να το αφαιρέσετε, ενώ είστε έγκυος. Είναι σημαντικό λοιπόν να προσέχετε την υγειά των δοντιών και των ούλων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

 

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

πόνοι περιόδου

Πόνοι περιόδου

Τι είναι οι πόνοι περιόδου; Πολλές γυναίκες βιώνουν πόνο και ενόχληση κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Για τις περισσότερες, ο πόνος και το αίσθημα

Γυναικεία γονιμότητα: Γιατί μετράνε οι επιλογές του τρόπου ζωής

Εγκυμοσύνη 3ο τρίμηνο

Τι να περιμένετε όσο πλησιάζετε ολοένα και πιο κοντά στην ολοκλήρωση της εγκυμοσύνης σας και στην υπέροχη εμπειρία της γέννησης του παιδιού σας! Το τρίτο

Μίλησαν για τον γιατρό

Κατερινα Καραγκιοζη
Κατερινα Καραγκιοζη
23. Μάρτιος, 2023.
Dr. Nina Markoutsaki
Dr. Nina Markoutsaki
7. Φεβρουάριος, 2023.
Εξαιρετικός γυναικολόγος,up to date με τις νεότερες εξελίξεις στο πεδίο του,ευπρόσιτος κι επεξηγηματικός.Ευγενέστατο και πρόθυμο στην εξυπηρέτηση,το team των συνεργατών του.
pinelopi sanida
pinelopi sanida
2. Aρίλιος, 2022.
Είναι σπουδαίος γιατρός !
Rene L
Rene L
19. Iανουάριος, 2022.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
15. Oκτώβριος, 2021.
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
8. Φεβρουάριος, 2021.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
17. Φεβρουάριος, 2020.
Άριστος γιατρός. Γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση, πρόθυμος να ακούσει και να απαντήσει σε όλες τις απορίες. Σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο.
elpi moy
elpi moy
10. Φεβρουάριος, 2020.
Εξαιρετικός γιατρός, ιατρείο υψηλών προδιαγραφών, άριστο προσωπικό, επαγγελματική φροντίδα.
Εριεττα Κοντακου
Εριεττα Κοντακου
10. Φεβρουάριος, 2020.
Εξαιρετικός γιατρός. Πολύ καλή συνεργασία.
Gina Perimeni
Gina Perimeni
10. Φεβρουάριος, 2020.
ΑΡΙΣΤΑ 10 !!!