Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Παναγιώτης Πολύζος δραστηριοποιείται στο Institute of Life και στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Ιασώ.

Πλήρες Βιογραφικό Ιατρού
Με αυτόν τον όρο περιγράφονται όλες οι μέθοδοι που έχουν αναπτυχθεί με σκοπό να διευκολύνουν ένα ζευγάρι να τεκνοποιήσει. Ωστόσο, συχνά ο όρος αυτός χρησιμοποιείται επίσης για εξειδικευμένες θεραπευτικές μεθόδους, όπως είναι η εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF). Αυτές οι θεραπευτικές παρεμβάσεις περιλαμβάνουν:

  • την εξωσωματική γονιμοποίηση (in vitro fertilization, IVF): Λαμβάνονται τα ωάρια από τις ωοθήκες της γυναίκας τα οποία τοποθετούνται μαζί με σπερματοζωάρια του συντρόφου σε ειδικό τρυβλίο (αβαθές πλακίδιο) στο εργαστήριο. Στη συνέχεια, τα έμβρυα που σχηματίζονται από τη συνένωση του ωαρίου με το σπερματοζωάριο μεταφέρονται μέσα στη μήτρα.
  • την ενδοκυτταροπλασματική έγχυση σπερματοζωαρίου (intracytoplasmic sperm injection, ICSI): Αυτή η διαδικασία είναι παρόμοια με την IVF, αλλά αντί για τη συνένωση του ωαρίου με το σπερματοζωάριο, γίνεται άμεση έγχυση ενός σπερματοζωαρίου μέσα στο ωάριο και στη συνέχεια το έμβρυο που σχηματίζεται μεταφέρεται μέσα στη μήτρα.
  • τη χρήση ωαρίων ή σπερματοζωαρίων από δότες: Στην τεχνητή γονιμοποίηση, είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν σπερματοζωάρια από δότες όταν ο σύντροφος έχει χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων ή δεν παράγει καθόλου σπερματοζωάρια. Σε μερικές περιπτώσεις όπου η γυναίκα δεν μπορεί να παράγει ωάρια, χρησιμοποιείται ωάριο από άλλη γυναίκα που αναμιγνύεται με συνενώνεται με ένα σπερματοζωάριο του συντρόφου της γυναίκας που επιθυμεί να τεκνοποιήσει και το έμβρυο που σχηματίζεται μεταφέρεται μέσα στη μήτρα.
  • την παρένθετη μητρότητα (surrogacy): Σε αυτή την περίπτωση, μια άλλη γυναίκα κυοφορεί το έμβρυο ενός ζευγαριού (με ωάριο και σπερματοζωάριο του ζευγαριού ή δότριας/ δότη) μέχρι τον τοκετό και μετά το νεογνό παραδίδεται στο ζευγάρι.

Τα ποσοστά επιτυχίας παρουσιάζουν ευρεία διακύμανση. Συνολικά, οι νεότερες γυναίκες παρουσιάζουν υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας. Ο μέσος όρος επιτυχίας σε εθνικό επίπεδο στην Ελλάδα είναι περίπου 27% ανά κύκλο θεραπείας.

Αν σας έχουν συμβουλεύσει να προχωρήσετε σε κάποια μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και επιθυμείτε να μάθετε σε βάθος τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε θεραπευτικής μεθόδου, παρακαλούμε να εγγραφείτε και να συμπληρώσετε το δομημένο ερωτηματολόγιο. Μετά από αυτό, θα λάβετε σύγχρονες και βασισμένες σε ιατρικές μελέτες πληροφορίες που αφορούν ειδικά το ερώτημα που θα υποβάλετε και θα δοθούν προσωπικά σε σας από ειδικό επαγγελματία σε αυτό το ιατρικό πεδίο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνδυαστικά Αντισυλληπτικά Χάπια

Συνδυαστικά Αντισυλληπτικά Χάπια

Τι είναι; Τα συνδυαστικά αντισυλληπτικά χάπια, γνωστά και ως “το γυναικείο χάπι”, είναι σκευάσματα που περιέχουν οιστρογόνα και προγεστερόνη. Τα συνδυαστικά αντισυλληπτικά χάπια εμποδίζουν τις

Εμμηνορρυσιακός κύκλος

Εμμηνορρυσιακός Κύκλος

Τι είναι φυσιολογικό και τι όχι; Ο εμμηνορρυσιακός  κύκλος  της κάθε γυναίκας μας λέει  πολλά για την υγεία τους, τη γονιμότητα και την διατήρηση της.

Μίλησαν για τον γιατρό

pinelopi sanida
pinelopi sanida
2. Aρίλιος, 2022.
επαληθεύτηκε
Είναι σπουδαίος γιατρός !
Rene L
Rene L
19. Iανουάριος, 2022.
επαληθεύτηκε
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
15. Oκτώβριος, 2021.
επαληθεύτηκε
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
8. Φεβρουάριος, 2021.
επαληθεύτηκε
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
17. Φεβρουάριος, 2020.
επαληθεύτηκε
Άριστος γιατρός. Γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση, πρόθυμος να ακούσει και να απαντήσει σε όλες τις απορίες. Σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο.
elpi moy
elpi moy
10. Φεβρουάριος, 2020.
επαληθεύτηκε
Εξαιρετικός γιατρός, ιατρείο υψηλών προδιαγραφών, άριστο προσωπικό, επαγγελματική φροντίδα.
Εριεττα Κοντακου
Εριεττα Κοντακου
10. Φεβρουάριος, 2020.
επαληθεύτηκε
Εξαιρετικός γιατρός. Πολύ καλή συνεργασία.
Gina Perimeni
Gina Perimeni
10. Φεβρουάριος, 2020.
επαληθεύτηκε
ΑΡΙΣΤΑ 10 !!!
Efthymia Dedes
Efthymia Dedes
10. Φεβρουάριος, 2020.
επαληθεύτηκε
My experience with Dr. Polyzos, and his staff was nothing but the best! All the way from the initial phone consultation, to my hospital release. Upon meeting him, he was not only extremely knowledgeable and professional, but just as gracious, reassuring and answered all of my questions and concerns. He is simply the best and he does an excellent job! I am renewed and forever thankful!
Christoforos Mpoutsis
Christoforos Mpoutsis
5. Δεκέμβριος, 2019.
επαληθεύτηκε