Δρ. Πολύζος

Υστεροσκόπηση

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Παναγιώτης Πολύζος δραστηριοποιείται στο Institute of Life και στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Ιασώ.

Πλήρες Βιογραφικό Ιατρού

Τι είναι η υστεροσκόπηση;

Υστεροσκόπηση είναι μία διαγνωστική εξέταση του εσωτερικού του τραχήλου της μήτρας και του ενδομητρίου με την εισαγωγή και χρήση λεπτής κάμερας υστεροσκόπειο) μέσω του κόλπου και του τραχήλου στην μήτρα.

 

Η μεγέθυνση και άμεση όραση κάνει την εξέταση πιο αξιόπιστη και με ακρίβεια από το υπερηχογράφημα, την αξονική ή μαγνητική τομογραφία, την απόξεση. Συγχρόνως με την εξέταση τη διαγνωστική μπορεί να γίνει και μικρο- επεμβατική υστεροσκόπηση με τοπική αναισθησία. Μπορεί να αφαιρεθεί πολύποδας ή ινομύωμα και δείγμα να σταλεί για ιστολογική εξέταση. Λόγοι που συντρέχουν για μία υστεροσκόπηση είναι:

  • Αυξημένη ροή περιόδου (εμμηνόρεια),
  • Αιμορραγία μετά την εμμηνόπαυση,
  • Στειρότητα,
  • Αιμορραγία μεταξύ των περιόδων,
  • Πολύποδας ή ινομύωμα.

Πως γίνεται η εξέταση της υστεροσκόπησης;

Η εξέταση της υστεροσκόπησης για λόγους αιμορραγιών της μήτρας γίνεται σε νοσοκομειακό χώρο με ελαφριά αναισθησία (μέθη). Ο πόνος μετά την υστεροσκόπηση είναι παρόμοιος με πόνο περιόδου για 1-2 μέρες και αντιμετωπίζεται με απλά παυσίπονα. Μικρή ροή αίματος θα έχετε μετά την διαγνωστική υστερεκτομή για 1-2 μέρες, ενώ για την επεμβατική υστερεκτομή 1-3 εβδομάδες. Η παραμονή στο νοσοκομείο 2-4 ώρες.

 

Η υστεροσκόπηση είναι μία ασφαλής επέμβαση αρκεί να γίνεται από έμπειρη ιατρική ομάδα και με την σύγχρονη τεχνολογία. Σεξουαλική επαφή μετά από 1 εβδομάδα και εφ’ όσον δεν έχετε ροή αίματος.

Ποιες οι πιθανές επιπλοκές και ποιο το κόστος της υστεροσκόπησης;

Ο γιατρός θα σας αναλύσει αναλυτικά στο ραντεβού σας όλες τις ενδεχόμενες επιπλοκές που μπορεί να υπάρξουν και θα σας λύσει κάθε απορία για το κόστος και πόσο κοστίζει ακριβώς η υστεροσκόπηση. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας.

Διαβάστε Επίσης

Περίοδος & Διακοπές

Πως να “καθυστερήσετε” την περίοδο σας λόγω των διακοπών; Έχετε κανονίσει τις καλοκαιρινές σας διακοπές, όμως τις ημέρες εκείνες πιθανότατα θα έρθει και η περίοδός

Περισσότερα »

Παιδιά & Εξωσωματική

Τα παιδιά της εξωσωματικής γονιμοποίησης διαφέρουν; Πολλά ζευγάρια ανησυχούν αν τα μωρά που προέρχονται από την μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης διαφέρουν από άλλα μωρά ή

Περισσότερα »

Ζευγάρι & Γονιμότητα

Η απόφαση για τη δημιουργία οικογένειας φέρνει αυτομάτως στο μυαλό του ζευγαριού το πόσο γόνιμο είναι και πόσο γρήγορα θα μπορέσει με φυσικές επαφές να

Περισσότερα »

Μίλησαν για τον γιατρό

Επικοινωνία Εδώ!