Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Παναγιώτης Πολύζος δραστηριοποιείται στο Institute of Life και στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Ιασώ.

Πλήρες Βιογραφικό Ιατρού

Είναι ασφαλές το ταξίδι με αεροπλάνο κατά την διάρκεια μιας εγκυμοσύνης;

Για όλους τους πρακτικούς λόγους, η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι ναι. Εντούτοις, μερικές ανησυχίες έχουν προκύψει σχετικά με την έκθεση στην κοσμική ακτινοβολία, καθώς επίσης και με την αφυδάτωση και τις θρομβώσεις που μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. Όσον αφορά στην έκθεση στην κοσμική ακτινοβολία, οι διαθέσιμες μελέτες είναι ελλιπείς, και σχετίζονται μόνο με αεροσυνοδούς και ανθρώπους που ταξιδεύουν με αεροπλάνο πολύ συχνά. Δεν υπάρχει κανένα επίσημο στοιχείο που να τεκμηριώνει ότι ένα περιστασιακό αεροπορικό ταξίδι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο προβλημάτων για την υγεία ενός εμβρύου.

 

Επειδή η εγκυμοσύνη αυξάνει την πιθανότητα για σχηματισμό θρόμβων, η ακινησία κατά την διάρκεια μακροχρόνιων πτήσεων μπορεί να οδηγήσει στην δημιουργία φλεβικής θρόμβωσης στα πόδια. Αυτό μπορεί να επιδεινωθεί από το χαμηλό επίπεδο υγρασίας στην καμπίνα, που οδηγεί σε αφυδάτωση, η οποία με τη σειρά της αυξάνει την πυκνότητα του αίματος και την πιθανότητα σχηματισμού θρόμβων. Όμως, εάν κρατάτε ενυδατωμένο τον οργανισμό σας πίνοντας συχνά νερό και αποφεύγοντας την κατανάλωση αλκοόλ, καθώς επίσης αν σηκώνεστε από το κάθισμα σας ανά 1­2 ώρες, δεν θα προκύψει κάποιο πρόβλημα.

 

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί, ότι οποιαδήποτε εγκυμοσύνη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προσδιορίζονται ως χαμηλού κινδύνου, μπορεί αναπάντεχα να εξελιχθεί σε μια υψηλού κινδύνου εγκυμοσύνη. Εάν αυτό εμφανιστεί κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, θα μπορούσε ενδεχομένως να αποτελέσει απειλή για το έμβρυο. Ωστόσο, κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει οπουδήποτε και μια αεροπορική πτήση δεν συμβάλλει στο να αυξηθούν οι πιθανότητες του να συμβεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνδυαστικά Αντισυλληπτικά Χάπια

Συνδυαστικά Αντισυλληπτικά Χάπια

Τι είναι; Τα συνδυαστικά αντισυλληπτικά χάπια, γνωστά και ως “το γυναικείο χάπι”, είναι σκευάσματα που περιέχουν οιστρογόνα και προγεστερόνη. Τα συνδυαστικά αντισυλληπτικά χάπια εμποδίζουν τις

Εμμηνορρυσιακός κύκλος

Εμμηνορρυσιακός Κύκλος

Τι είναι φυσιολογικό και τι όχι; Ο εμμηνορρυσιακός  κύκλος  της κάθε γυναίκας μας λέει  πολλά για την υγεία τους, τη γονιμότητα και την διατήρηση της.

Μίλησαν για τον γιατρό

pinelopi sanida
pinelopi sanida
2. Aρίλιος, 2022.
επαληθεύτηκε
Είναι σπουδαίος γιατρός !
Rene L
Rene L
19. Iανουάριος, 2022.
επαληθεύτηκε
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
15. Oκτώβριος, 2021.
επαληθεύτηκε
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
8. Φεβρουάριος, 2021.
επαληθεύτηκε
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
17. Φεβρουάριος, 2020.
επαληθεύτηκε
Άριστος γιατρός. Γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση, πρόθυμος να ακούσει και να απαντήσει σε όλες τις απορίες. Σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο.
elpi moy
elpi moy
10. Φεβρουάριος, 2020.
επαληθεύτηκε
Εξαιρετικός γιατρός, ιατρείο υψηλών προδιαγραφών, άριστο προσωπικό, επαγγελματική φροντίδα.
Εριεττα Κοντακου
Εριεττα Κοντακου
10. Φεβρουάριος, 2020.
επαληθεύτηκε
Εξαιρετικός γιατρός. Πολύ καλή συνεργασία.
Gina Perimeni
Gina Perimeni
10. Φεβρουάριος, 2020.
επαληθεύτηκε
ΑΡΙΣΤΑ 10 !!!
Efthymia Dedes
Efthymia Dedes
10. Φεβρουάριος, 2020.
επαληθεύτηκε
My experience with Dr. Polyzos, and his staff was nothing but the best! All the way from the initial phone consultation, to my hospital release. Upon meeting him, he was not only extremely knowledgeable and professional, but just as gracious, reassuring and answered all of my questions and concerns. He is simply the best and he does an excellent job! I am renewed and forever thankful!
Christoforos Mpoutsis
Christoforos Mpoutsis
5. Δεκέμβριος, 2019.
επαληθεύτηκε