Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Παναγιώτης Πολύζος δραστηριοποιείται στο Institute of Life και στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Ιασώ.

Πλήρες Βιογραφικό Ιατρού
σπερματέγχυση

Τι είναι η σπερματέγχυση;

Η σπερματέγχυση είναι μία τεχνική κατά την οποία εισάγεται στην μήτρα της γυναίκας, το σπέρμα. Πριν από αυτή τη διαδικασία, πρέπει να έχουν διεγερθεί οι ωοθήκες και να έχει προκληθεί η ωορρηξία.

 

Το σπέρμα για να είναι έτοιμο για την τοποθέτηση, θα πρέπει να έχει υποστεί έναν ειδικό καθαρισμό, με τεχνική που διαρκεί περίπου 2 ώρες. Η τοποθέτησή του στην μήτρα γίνεται με έναν λεπτό καθετήρα, σε ένα σημείο όπου δεν χρειάζεται μεγάλη απόσταση για να φτάσει στα ωάρια, όταν λαμβάνει χώρα η ωορρηξία.

Πότε ενδείκνυται η σπερματέγχυση;

Η σπερματέγχυση μπορεί να γίνει στις περισσότερες γυναίκες. Είναι μία διαδικασία που δεν πονάει καθόλου και κρίνεται κατάλληλη για τις γυναίκες που είναι κάτω των 35 χρόνων με μικρό διάστημα υπογονιμότητας. Επίσης είναι σημαντικό να είναι διαβατές οι σάλπιγγες, χωρίς συμφύσεις. Ακόμα και γυναίκες χωρίς ωορρηξία μπορούν να κάνουν σπερματέγχυση, με τη λήψη της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής.

 

Αν υπάρχει ανεπάρκεια τραχηλικής βλέννας, τότε έχει μεγάλο νόημα η σπερματέγχυση σε φυσικό κύκλο, δηλαδή χωρίς διέγερση ωοθηκών

Ποια η διαδικασία της σπερματέγχυσης;

Σε πολλές περιπτώσεις η γυναίκα λαμβάνει ειδική φαρμακευτική αγωγή και παρακολουθείται τακτικά ώστε να ανευρεθεί ο βαθμός ωρίμανσης των ωαρίων. Την κατάλληλη στιγμή, ο άνδρας δίνει σπέρμα το οποίο με διάφορες τεχνικές υφίσταται ειδικό καθαρισμό. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, τοποθετείται στην μήτρα της γυναίκας ένας πολύ λεπτός καθετήρας, από τον οποίο περνάνε απευθείας στα σπερματοζωάρια. Η διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά και δεν προκαλεί καμία ενόχληση στην γυναίκα. 

Σπερματέγχυση

Πότε αντενδείκνυται η σπερματέγχυση;

Η ενδομήτρια σπερματέγχυση δεν είναι καλή επιλογή για γυναίκες που έχουν περάσει τα 35 τους χρόνια και το ορμονολογικό τους προφίλ είναι διαταραγμένο. Επίσης όσες γυναίκες έχουν ιστορικό λοιμώξεων της πυέλου ή σοβαρή ενδομητρίωση δεν συνιστάται να κάνουν σπερματέγχυση. Τέλος θα πρέπει τα δείγματα σπέρματος να είναι συγκεκριμένου αριθμού σπερματοζωαρίων για να υπάρχει αποτέλεσμα. 

Ποια τα ποσοστά επιτυχίας;

Τα ποσοστά επιτυχίας της σπερματέγχυσης δεν είναι τόσο υψηλά όσο τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης, ωστόσο στις περιπτώσεις που αναφέραμε παραπάνω είναι αρκετά υψηλά και το κυριότερο, χωρίς τις παρεμβάσεις της εξωσωματικής. Αναμφισβήτητα φαίνεται σαν ένας πιο φυσικός τρόπος σύλληψης και με μικρό κόστος, σε σχέση με τις άλλες τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. 

Ποιο το κόστος της σπερματέγχυσης; Είναι προσιτές οι τιμές;

Το κόστος της σπερματέγχυσης είναι σχετικά μικρό και προσαρμοσμένο στο κάθε ζευγάρι, ύστερα από αναλυτική εξέταση. Κλείστε ραντεβού στο ιατρείο μας για να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες του κόστους.

Διαβάστε Επίσης

Επιλέγοντας τον Κατάλληλο Μαιευτήρα - Γυναικολόγο

Επιλέγοντας τον Κατάλληλο Μαιευτήρα – Γυναικολόγο: Όλα όσα Πρέπει να Γνωρίζετε

Η επιλογή γυναικολόγου αποτελεί μια σημαντική απόφαση για κάθε γυναίκα. Είτε πρόκειται για τον προγραμματισμένο ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο, είτε για κάποιο επείγον περιστατικό, είτε για

Περισσότερα »
φαγούρα στον κόλπο

Φαγούρα στον Κόλπο

Τι είναι η φαγούρα στον κόλπο; Η φαγούρα στον κόλπο της γυναίκας είναι μια άβολη και συχνά επώδυνη κατάσταση, που προκαλείται από διάφορους λόγους. Συνήθως

Περισσότερα »
σαλπιγγογραφία

Σαλπιγγογραφία

Η κλασική σαλπιγγογραφία (ή υστεροσαλπιγγογραφία) είναι μια διαδεδομένη διαγνωστική μη επεμβατική μέθοδος απεικόνισης της μήτρας και των σαλπίγγων που χρησιμοποιείται εδώ και σχεδόν εκατό χρόνια

Περισσότερα »

Μίλησαν για τον γιατρό

Κατερινα Καραγκιοζη
Κατερινα Καραγκιοζη
23. Μάρτιος, 2023.
Dr. Nina Markoutsaki
Dr. Nina Markoutsaki
7. Φεβρουάριος, 2023.
Εξαιρετικός γυναικολόγος,up to date με τις νεότερες εξελίξεις στο πεδίο του,ευπρόσιτος κι επεξηγηματικός.Ευγενέστατο και πρόθυμο στην εξυπηρέτηση,το team των συνεργατών του.
pinelopi sanida
pinelopi sanida
2. Aρίλιος, 2022.
Είναι σπουδαίος γιατρός !
Rene L
Rene L
19. Iανουάριος, 2022.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
15. Oκτώβριος, 2021.
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
8. Φεβρουάριος, 2021.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
17. Φεβρουάριος, 2020.
Άριστος γιατρός. Γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση, πρόθυμος να ακούσει και να απαντήσει σε όλες τις απορίες. Σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο.
elpi moy
elpi moy
10. Φεβρουάριος, 2020.
Εξαιρετικός γιατρός, ιατρείο υψηλών προδιαγραφών, άριστο προσωπικό, επαγγελματική φροντίδα.
Εριεττα Κοντακου
Εριεττα Κοντακου
10. Φεβρουάριος, 2020.
Εξαιρετικός γιατρός. Πολύ καλή συνεργασία.
Gina Perimeni
Gina Perimeni
10. Φεβρουάριος, 2020.
ΑΡΙΣΤΑ 10 !!!