Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Παναγιώτης Πολύζος δραστηριοποιείται στο Institute of Life και στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Ιασώ.

Πλήρες Βιογραφικό Ιατρού

Τι είναι η σπερματέγχυση;

Η σπερματέγχυση είναι μία τεχνική κατά την οποία εισάγεται στην μήτρα της γυναίκας, το σπέρμα. Πριν από αυτή τη διαδικασία, πρέπει να έχουν διεγερθεί οι ωοθήκες και να έχει προκληθεί η ωορρηξία.

 

Το σπέρμα για να είναι έτοιμο για την τοποθέτηση, θα πρέπει να έχει υποστεί έναν ειδικό καθαρισμό, με τεχνική που διαρκεί περίπου 2 ώρες. Η τοποθέτησή του στην μήτρα γίνεται με έναν λεπτό καθετήρα, σε ένα σημείο όπου δεν χρειάζεται μεγάλη απόσταση για να φτάσει στα ωάρια, όταν λαμβάνει χώρα η ωορρηξία.

Πότε ενδείκνυται η σπερματέγχυση;

Η σπερματέγχυση μπορεί να γίνει στις περισσότερες γυναίκες. Είναι μία διαδικασία που δεν πονάει καθόλου και κρίνεται κατάλληλη για τις γυναίκες που είναι κάτω των 35 χρόνων με μικρό διάστημα υπογονιμότητας. Επίσης είναι σημαντικό να είναι διαβατές οι σάλπιγγες, χωρίς συμφύσεις. Ακόμα και γυναίκες χωρίς ωορρηξία μπορούν να κάνουν σπερματέγχυση, με τη λήψη της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής.

 

Αν υπάρχει ανεπάρκεια τραχηλικής βλέννας, τότε έχει μεγάλο νόημα η σπερματέγχυση σε φυσικό κύκλο, δηλαδή χωρίς διέγερση ωοθηκών

Ποια η διαδικασία της σπερματέγχυσης;

Σε πολλές περιπτώσεις η γυναίκα λαμβάνει ειδική φαρμακευτική αγωγή και παρακολουθείται τακτικά ώστε να ανευρεθεί ο βαθμός ωρίμανσης των ωαρίων. Την κατάλληλη στιγμή, ο άνδρας δίνει σπέρμα το οποίο με διάφορες τεχνικές υφίσταται ειδικό καθαρισμό. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, τοποθετείται στην μήτρα της γυναίκας ένας πολύ λεπτός καθετήρας, από τον οποίο περνάνε απευθείας στα σπερματοζωάρια. Η διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά και δεν προκαλεί καμία ενόχληση στην γυναίκα. 

Σπερματέγχυση

Πότε αντενδείκνυται η σπερματέγχυση;

Η ενδομήτρια σπερματέγχυση δεν είναι καλή επιλογή για γυναίκες που έχουν περάσει τα 35 τους χρόνια και το ορμονολογικό τους προφίλ είναι διαταραγμένο. Επίσης όσες γυναίκες έχουν ιστορικό λοιμώξεων της πυέλου ή σοβαρή ενδομητρίωση δεν συνιστάται να κάνουν σπερματέγχυση. Τέλος θα πρέπει τα δείγματα σπέρματος να είναι συγκεκριμένου αριθμού σπερματοζωαρίων για να υπάρχει αποτέλεσμα. 

Ποια τα ποσοστά επιτυχίας;

Τα ποσοστά επιτυχίας της σπερματέγχυσης δεν είναι τόσο υψηλά όσο τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης, ωστόσο στις περιπτώσεις που αναφέραμε παραπάνω είναι αρκετά υψηλά και το κυριότερο, χωρίς τις παρεμβάσεις της εξωσωματικής. Αναμφισβήτητα φαίνεται σαν ένας πιο φυσικός τρόπος σύλληψης και με μικρό κόστος, σε σχέση με τις άλλες τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. 

Ποιο το κόστος της σπερματέγχυσης; Είναι προσιτές οι τιμές;

Το κόστος της σπερματέγχυσης είναι σχετικά μικρό και προσαρμοσμένο στο κάθε ζευγάρι, ύστερα από αναλυτική εξέταση. Κλείστε ραντεβού στο ιατρείο μας για να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες του κόστους.

Διαβάστε Επίσης

Συνδυαστικά Αντισυλληπτικά Χάπια

Συνδυαστικά Αντισυλληπτικά Χάπια

Τι είναι; Τα συνδυαστικά αντισυλληπτικά χάπια, γνωστά και ως “το γυναικείο χάπι”, είναι σκευάσματα που περιέχουν οιστρογόνα και προγεστερόνη. Τα συνδυαστικά αντισυλληπτικά χάπια εμποδίζουν τις

Περισσότερα »
Εμμηνορρυσιακός κύκλος

Εμμηνορρυσιακός Κύκλος

Τι είναι φυσιολογικό και τι όχι; Ο εμμηνορρυσιακός  κύκλος  της κάθε γυναίκας μας λέει  πολλά για την υγεία τους, τη γονιμότητα και την διατήρηση της.

Περισσότερα »

Μίλησαν για τον γιατρό

pinelopi sanida
pinelopi sanida
2. Aρίλιος, 2022.
Είναι σπουδαίος γιατρός !
Rene L
Rene L
19. Iανουάριος, 2022.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
15. Oκτώβριος, 2021.
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
8. Φεβρουάριος, 2021.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
17. Φεβρουάριος, 2020.
Άριστος γιατρός. Γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση, πρόθυμος να ακούσει και να απαντήσει σε όλες τις απορίες. Σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο.
elpi moy
elpi moy
10. Φεβρουάριος, 2020.
Εξαιρετικός γιατρός, ιατρείο υψηλών προδιαγραφών, άριστο προσωπικό, επαγγελματική φροντίδα.
Εριεττα Κοντακου
Εριεττα Κοντακου
10. Φεβρουάριος, 2020.
Εξαιρετικός γιατρός. Πολύ καλή συνεργασία.
Gina Perimeni
Gina Perimeni
10. Φεβρουάριος, 2020.
ΑΡΙΣΤΑ 10 !!!
Efthymia Dedes
Efthymia Dedes
10. Φεβρουάριος, 2020.
My experience with Dr. Polyzos, and his staff was nothing but the best! All the way from the initial phone consultation, to my hospital release. Upon meeting him, he was not only extremely knowledgeable and professional, but just as gracious, reassuring and answered all of my questions and concerns. He is simply the best and he does an excellent job! I am renewed and forever thankful!
Christoforos Mpoutsis
Christoforos Mpoutsis
5. Δεκέμβριος, 2019.