Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Παναγιώτης Πολύζος δραστηριοποιείται στο Institute of Life και στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Ιασώ.

Πλήρες Βιογραφικό Ιατρού
Αποτελεί εναλλακτική επιλογή αντί της υστερεκτομής για τη θεραπευτική αντιμετώπιση της υπερβολικής απώλειας αίματος κατά την εμμηνορρυσία (μηνορραγία). Πρόκειται για αφαίρεση ή καταστροφή του ιστού που επενδύει το εσωτερικό της μήτρας, δηλαδή του ενδομητρίου.

Η διαδικασία αυτή επιλέγεται συχνά όταν έχουν αποτύχει οι φαρμακευτικές μέθοδοι ή εάν η γυναίκα δεν επιθυμεί να υποβληθεί σε άλλη θεραπεία.

Πολλοί γιατροί προτείνουν σε γυναίκες με υπερβολική ή παρατεταμένη αιμορραγία την υστερεκτομή ως θεραπευτική λύση. Η εξάχνωση (ή απόξεση) του ενδομητρίου ενδείκνυται όταν το μέγεθος της μήτρας είναι φυσιολογικό ή ελαφρά μόνο αυξημένο. Δεν ενδείκνυται όταν η μήτρα είναι διογκωμένη και έχει πολλαπλά ινομυώματα ή όταν υπάρχει υποψία καρκίνου.

Η εξάχνωση μπορεί να γίνει με χειρουργικό υστεροσκόπιο (μικρό τηλεσκόπιο) που έχει ειδικό αυλό μέσα από τον οποίο διέρχεται ειδική συσκευή που λέγεται ξέστρο ή όργανο με οπτική ίνα laser, τα οποία χρησιμοποιεί ο χειρουργός για να απομακρύνει μηχανικά ή να καταλύσει (δηλαδή να καταστρέψει με την ενέργεια του laser) το ενδομήτριο. Σήμερα διατίθενται κι άλλες συσκευές που εισέρχονται στην κοιλότητα της μήτρας για να καταστρέψουν το ενδομήτριο, όπως είναι η εξάχνωση με θερμικό μπαλόνι ή με ραδιοσυχνότητες, η συσκευή Novasure, και η υδροθερμική κατάλυση. Η μέθοδος που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται από την προτίμηση, τη δεξιότητα και την εμπειρία του χειρουργού. Αυτές οι επεμβάσεις έχουν ποσοστό επιτυχίας 80%.

Μερικές από αυτές τις μεθόδους μπορούν να εφαρμοστούν σε εξωτερικό ιατρείο (δεν απαιτείται εισαγωγή σε νοσοκομείο), ενώ άλλες απαιτούν γενική αναισθησία.

Αν σας έχουν συμβουλεύσει να υποβληθείτε σε εξάχνωση ενδομητρίου και επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα για τις διάφορες μεθόδους, τα ποσοστά επιτυχίας και τις επιπλοκές κάθε μεθόδου, παρακαλούμε να εγγραφείτε στην ασφαλή υπηρεσία μας και να συμπληρώσετε το δομημένο ερωτηματολόγιο, το περιεχόμενο του οποίου παραμένει εμπιστευτικό. Θα λάβετε αναλυτικές πληροφορίες για κάθε τεχνική και τις επιπλοκές της, που θα είναι βασισμένες στη σχετική ιατρική βιβλιογραφία και θα αφορούν ειδικά το πρόβλημά σας. Οι πληροφορίες αυτές θα δοθούν προσωπικά σε σας από ειδικό επαγγελματία σε αυτό το ιατρικό πεδίο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνδυαστικά Αντισυλληπτικά Χάπια

Συνδυαστικά Αντισυλληπτικά Χάπια

Τι είναι; Τα συνδυαστικά αντισυλληπτικά χάπια, γνωστά και ως “το γυναικείο χάπι”, είναι σκευάσματα που περιέχουν οιστρογόνα και προγεστερόνη. Τα συνδυαστικά αντισυλληπτικά χάπια εμποδίζουν τις

Εμμηνορρυσιακός κύκλος

Εμμηνορρυσιακός Κύκλος

Τι είναι φυσιολογικό και τι όχι; Ο εμμηνορρυσιακός  κύκλος  της κάθε γυναίκας μας λέει  πολλά για την υγεία τους, τη γονιμότητα και την διατήρηση της.

Μίλησαν για τον γιατρό

pinelopi sanida
pinelopi sanida
2. Aρίλιος, 2022.
επαληθεύτηκε
Είναι σπουδαίος γιατρός !
Rene L
Rene L
19. Iανουάριος, 2022.
επαληθεύτηκε
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
15. Oκτώβριος, 2021.
επαληθεύτηκε
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
8. Φεβρουάριος, 2021.
επαληθεύτηκε
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
17. Φεβρουάριος, 2020.
επαληθεύτηκε
Άριστος γιατρός. Γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση, πρόθυμος να ακούσει και να απαντήσει σε όλες τις απορίες. Σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο.
elpi moy
elpi moy
10. Φεβρουάριος, 2020.
επαληθεύτηκε
Εξαιρετικός γιατρός, ιατρείο υψηλών προδιαγραφών, άριστο προσωπικό, επαγγελματική φροντίδα.
Εριεττα Κοντακου
Εριεττα Κοντακου
10. Φεβρουάριος, 2020.
επαληθεύτηκε
Εξαιρετικός γιατρός. Πολύ καλή συνεργασία.
Gina Perimeni
Gina Perimeni
10. Φεβρουάριος, 2020.
επαληθεύτηκε
ΑΡΙΣΤΑ 10 !!!
Efthymia Dedes
Efthymia Dedes
10. Φεβρουάριος, 2020.
επαληθεύτηκε
My experience with Dr. Polyzos, and his staff was nothing but the best! All the way from the initial phone consultation, to my hospital release. Upon meeting him, he was not only extremely knowledgeable and professional, but just as gracious, reassuring and answered all of my questions and concerns. He is simply the best and he does an excellent job! I am renewed and forever thankful!
Christoforos Mpoutsis
Christoforos Mpoutsis
5. Δεκέμβριος, 2019.
επαληθεύτηκε