Δρ. Πολύζος

Αυξήστε τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Παναγιώτης Πολύζος δραστηριοποιείται στο Institute of Life και στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Ιασώ.

Πλήρες Βιογραφικό Ιατρού
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε τις πιθανότητες σύλληψης

Αν αποφασίσατε να μείνετε έγκυος, μια ενεργή ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή είναι αυτό που χρειάζεστε για να το πετύχετε. Αν όμως θέλετε να ενισχύσετε την γονιμότητα σας υπάρχουν κάποια έξυπνα tips που μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης.

Σταματήστε το κάπνισμα

Είναι γνωστό ό,τι δεν είναι εύκολο να σταματήσει κάποιος το κάπνισμα, όμως αξίζει η προσπάθεια. Το κάπνισμα μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα των ωαρίων και είναι ένας από τους κύριους λόγους για τα μωρά που γεννιούνται με χαμηλό βάρος. Επίσης, μπορεί  να επηρεάσει τις ωοθήκες και να προκαλέσει εμμηνόπαυση νωρίτερα. Και οι άνδρες πρέπει να σταματήσουν αυτή την συνήθεια. Το κάπνισμα επηρεάζει και την ποιότητα και την ποσότητα του σπέρματος. Μπορεί να το θεωρείτε δύσκολο τώρα, όμως όταν θα κρατάτε το μωρό σας αγκαλιά θα δείτε ό,τι άξιζε τον κόπο.

Διατηρήστε φυσιολογικά επίπεδα βάρους

Τα περιττά κιλά μπορούν να σταθούν εμπόδιο σε μια επιτυχή σύλληψη και να προκαλέσουν επιπλοκές στην εγκυμοσύνη, όμως και ένα βάρος μικρότερο από το φυσιολογικό μπορεί να δημιουργήσει ανωμαλίες στον κύκλο σας και να δυσκολέψει τη σύλληψη. Οπότε προσπαθήστε να διατηρήσετε ένα φυσιολογικό επίπεδο βάρους και αν θέλετε συμβουλευτείτε και έναν διατροφολόγο για να ξεκινήσετε μια ειδική διατροφή προ-εγκυμοσύνης.

Παρακινήστε και τον σύντροφο σας να συμμετέχει στη διαδικασία

Ισχύει το ίδιο και για τους άνδρες. Τα παραπανίσια κιλά, αλλά και το υπερβολικά χαμηλό βάρος, επηρεάζουν το ορμονικό προφίλ των ανδρών και επομένως τροποποιείται και η παραγωγή σπερματοζωαρίων.

Εμπλουτίστε την διατροφή του συντρόφου σας

Ο ψευδάργυρος και η βιταμίνη C επηρεάζουν θετικά την ανδρική γονιμότητα και την κινητικότητα του σπέρματος. Τροφές πλούσιες σε ιχνοστοιχεία όπως οστρακοειδή, πράσινα λαχανικά και φρούτα μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά.

Προσπαθήστε να χαλαρώσετε

Όλοι γνωρίζουμε ό,τι το στρες επηρεάζει την γονιμότητα, οπότε θα πρέπει να είστε όσο περισσότερο γίνεται ήρεμη. Βρείτε χρόνο μέσα στην ημέρα για να κάνετε αυτά που σας ευχαριστούν και σας ψυχαγωγούν (ορισμένες ακολουθούν και δραστηριότητες όπως γιόγκα, μασάζ ή βελονισμό), για να μειώσετε το άγχος της σύλληψης.

Αφιερώστε περισσότερο χρόνο στο σεξ

Αυξήστε την σωματική επαφή με τον σύντροφο σας. Αν κάνετε σεξ 2 ή 3 φορές ανά εβδομάδα, σίγουρα θα μπορέσετε μέσω των συχνότερων επαφών να πετύχετε την γόνιμη περίοδο σας μέσα στον μήνα.

Υπολογίστε πότε έχετε ωορρηξία

Αν θέλετε να αυξήσετε τις πιθανότητες σύλληψης, μάθετε πότε είναι πιθανό να έχετε ωορρηξία και φροντίστε να έρθετε τότε σε σωματική επαφή με τον σύντροφο σας. Αν κάνετε σεξ μια φορά ανά ημέρα την περίοδο που είστε γόνιμη, σίγουρα θα αυξήσετε τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος.

Επιλέξτε βοηθητικές στάσεις

Κάποιοι πιστεύουν ό,τι η στάση με την οποία ερχόμαστε σε σωματική επαφή μπορεί να κάνει την διαφορά. Η αλήθεια είναι ό,τι μια στάση που επιτρέπει τη βαθιά διείσδυση βελτιστοποιεί τις πιθανότητες σύλληψης (όπως η ιεραποστολική στάση). Επίσης, το να μην απομακρυνθεί ο σύντροφος σας μετά την εκσπερμάτωση και να μείνετε κι εσείς ξαπλωμένες για λίγη ώρα, ενισχύει τις πιθανότητες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

24h Time-Lapse embryo monitoring – Institute Of Life IASO

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Εμβρυολογικό εργαστήριο της Ιnstitute of Life – ΙΑΣΩ έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθούμε σε 24ωρη βάση την εξέλιξη ΟΛΩΝ

Περίοδος & Διακοπές

Πως να “καθυστερήσετε” την περίοδο σας λόγω των διακοπών; Έχετε κανονίσει τις καλοκαιρινές σας διακοπές, όμως τις ημέρες εκείνες πιθανότατα θα έρθει και η περίοδός

Παιδιά & Εξωσωματική

Τα παιδιά της εξωσωματικής γονιμοποίησης διαφέρουν; Πολλά ζευγάρια ανησυχούν αν τα μωρά που προέρχονται από την μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης διαφέρουν από άλλα μωρά ή

Μίλησαν για τον γιατρό

Επικοινωνία Εδώ!