Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Παναγιώτης Πολύζος δραστηριοποιείται στο Institute of Life και στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Ιασώ.

Πλήρες Βιογραφικό Ιατρού
φαγούρα στον κόλπο

Τι είναι η φαγούρα στον κόλπο;

Η φαγούρα στον κόλπο της γυναίκας είναι μια άβολη και συχνά επώδυνη κατάσταση, που προκαλείται από διάφορους λόγους.

Συνήθως δεν προκαλεί ανησυχία, μπορεί όμως να αποτελεί ένδειξη προβλημάτων υγείας που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Ο γυναικολόγος μπορεί να προσδιορίσει την αιτία του κολπικού κνησμού μέσω κλινικής εξέτασης και εξετάσεων αίματος, ούρων και λήψης κολπικού εκκρίματος και θα προσδιορίσει την κατάλληλη θεραπεία, προκειμένου να απαλλαγείτε από το σύμπτωμα.

Σε περιόδους υπερβολικού άγχους ή κατάθλιψης, το ανοσοποιητικό πέφτει και ο οργανισμός είναι ευάλωτος σε λοιμώξεις και μολύνσεις.

Οι γυναίκες που πάσχουν από διαβήτη μπορεί να εμφανίσουν κολπικό κνησμό και ερεθισμό στην περιοχή του κόλπου.

Η μυκητίαση είναι μια λοίμωξη που δημιουργείται, όταν οι μύκητες που υπάρχουν σε ισορροπία στη χλωρίδα του κόλπου αναπαράγονται με ανεξέλεγκτο ρυθμό. Η λοίμωξη μπορεί να προκληθεί από φάρμακα που λαμβάνονται για άλλο λόγο, μόλυνση από ιό ή αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό.

Χλαμύδια, γονόρροια, έρπης γεννητικών οργάνων, τριχομονάδες, είναι μερικά από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα που μπορεί να προκαλέσουν κολπική φαγούρα, που συνήθως συνοδεύεται από πόνο και τσούξιμο κατά την επαφή, επίπονη ούρηση και έκκριση δύσοσμων υγρών.

Η ανισορροπία των βακτηρίων του κόλπου ή η μειωμένη παραγωγή οιστρογόνων μετά την εμμηνόπαυση, μπορεί να είναι οι κύριες αιτίες για την εμφάνιση βακτηριακής κολπίτιδας. Κύρια συμπτώματα της κολπίτιδας μπορεί να είναι η δυσοσμία, η φαγούρα, το τσούξιμο και η έκκριση γκριζωπών υγρών.

Η συχνή χρήση προϊόντων για κολπικές πλύσεις, που περιέχουν χημικές ουσίες, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και να διαταράξει την ισορροπία του pH του κόλπου.

Η μεταβολή των επιπέδων των οιστρογόνων κατά την εμμηνόπαυση, προκαλεί κολπική ξηρότητα που με τη σειρά της οδηγεί σε κνησμό.

Η ψωρίαση είναι μια αυτοάνοση πάθηση που προκαλεί ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των δερματικών κυττάρων και εκδηλώνεται οπουδήποτε στο σώμα, σε ορισμένες περιπτώσεις και στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, η φαγούρα του κόλπου μπορεί να είναι σύμπτωμα καρκίνου του κόλπου, που μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία εάν η διάγνωση γίνει στα πρώτα στάδια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επιλέγοντας τον Κατάλληλο Μαιευτήρα - Γυναικολόγο

Επιλέγοντας τον Κατάλληλο Μαιευτήρα – Γυναικολόγο: Όλα όσα Πρέπει να Γνωρίζετε

Η επιλογή γυναικολόγου αποτελεί μια σημαντική απόφαση για κάθε γυναίκα. Είτε πρόκειται για τον προγραμματισμένο ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο, είτε για κάποιο επείγον περιστατικό, είτε για

Προγεστερόνη

Προγεστερόνη – Ορμόνη της Μητρότητας

Η προγεστερόνη αποτελεί τη σημαντικότερη ίσως ορμόνη της γυναίκας, μαζί με τα πολύτιμα οιστρογόνα της. Οι ρόλοι της είναι τόσοι πολλοί και σημαντικοί, που πραγματικά

αίμα μετά την επαφή

Αίμα μετά την επαφή: Τι μπορεί να σημαίνει;

Η αιμορραγία μετά τη σεξουαλική επαφή δεν είναι κάτι σπάνιο. Αντιθέτως συμβαίνει σε πολλές γυναίκες ή νεαρές κοπέλες κάνοντάς τες να αισθανθούν πολλές φορές ντροπή,

Μίλησαν για τον γιατρό

Κατερινα Καραγκιοζη
Κατερινα Καραγκιοζη
23. Μάρτιος, 2023.
Dr. Nina Markoutsaki
Dr. Nina Markoutsaki
7. Φεβρουάριος, 2023.
Εξαιρετικός γυναικολόγος,up to date με τις νεότερες εξελίξεις στο πεδίο του,ευπρόσιτος κι επεξηγηματικός.Ευγενέστατο και πρόθυμο στην εξυπηρέτηση,το team των συνεργατών του.
pinelopi sanida
pinelopi sanida
2. Aρίλιος, 2022.
Είναι σπουδαίος γιατρός !
Rene L
Rene L
19. Iανουάριος, 2022.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
15. Oκτώβριος, 2021.
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
8. Φεβρουάριος, 2021.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
17. Φεβρουάριος, 2020.
Άριστος γιατρός. Γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση, πρόθυμος να ακούσει και να απαντήσει σε όλες τις απορίες. Σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο.
elpi moy
elpi moy
10. Φεβρουάριος, 2020.
Εξαιρετικός γιατρός, ιατρείο υψηλών προδιαγραφών, άριστο προσωπικό, επαγγελματική φροντίδα.
Εριεττα Κοντακου
Εριεττα Κοντακου
10. Φεβρουάριος, 2020.
Εξαιρετικός γιατρός. Πολύ καλή συνεργασία.
Gina Perimeni
Gina Perimeni
10. Φεβρουάριος, 2020.
ΑΡΙΣΤΑ 10 !!!