Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Παναγιώτης Πολύζος δραστηριοποιείται στο Institute of Life και στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Ιασώ.

Πλήρες Βιογραφικό Ιατρού

Πολλές γυναίκες φοβούνται την διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Αυτό μπορεί να προκύπτει, γιατί έχουν ακούσει ότι τα μωρά της εξωσωματικής δεν είναι φυσιολογικά, ότι οι ορμόνες που θα πάρουν θα τους προσθέσουν βάρος, ή ότι υπάρχει η περίπτωση να προκαλέσει νωρίτερα εμμηνόπαυση, ακόμα και καρκίνο στις ωοθήκες. Επίσης, μπορεί να έχουν ακούσει αρκετές τρομακτικές ιστορίες από φίλες τους που έχουν κάνει εξωσωματική, όπως το πόσο επίπονες μπορεί να είναι οι ενέσεις, ό,τι μπορεί να επηρεάσει τη συχνή αλλαγή της διάθεσης, να περιορίσει τη σωματική δραστηριότητα και να χρειαστεί ακινησία στο κρεβάτι, ακόμα και να αυξήσει μελλοντικά τον κίνδυνο των αποβολών.

 

Υπάρχουν πολλοί μύθοι και παρανοήσεις, που αυξάνουν την αγωνία, εξαιτίας του φόβου για το άγνωστο. Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι μπορεί να ξοδέψουν άπειρο χρόνο, χρήματα και ενέργεια και στο τέλος να μην έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, να αποκτήσουν ένα μωρό.

 

Πολλές γυναίκες καταπνίγουν τις ανησυχίες τους, γιατί τους έχουν πει ότι πρέπει να σκέφτονται μόνο θετικά. Αυτό μπορεί να κάνει χειρότερη τη κατάσταση, αφού δεν μπορούν να συζητήσουν με κανέναν αυτό που αισθάνονται. Η εξωσωματική φαίνεται μια τεχνητή διαδικασία, πολλοί ασθενείς πιστεύουν ό,τι παραποιούμε τα ωάρια και το σπέρμα στο εργαστήριο και αυτό είναι κάτι που πηγαίνει ενάντια στη φύση. Ανησυχούν ότι αν γονιμοποιήσουμε το ωάριο με ένα αδύναμο σπέρμα, το μωρό που μπορεί να προκύψει δεν θα είναι φυσιολογικό.

 

Πολλές φορές δεν εμπιστεύονται τους γιατρούς και όταν τους λένε ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα, θεωρούν ότι τους παρέχουν ψευδείς διαβεβαιώσεις και ότι προσπαθούν να τους προσφέρουν ως λύση την εξωσωματική γονιμοποίηση, επειδή είναι πιο προσοδοφόρα ως διαδικασία.

 

Σε τελική ανάλυση, ο μόνος τρόπος να ξεπεραστεί όλο αυτό το άγχος και ο φόβος για το άγνωστο, είναι η σωστή πληροφόρηση. Θα πρέπει όσοι ενδιαφέρονται για την μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης, να ενημερώνονται από αξιόπιστες πηγές, έτσι ώστε να κατανοήσουν ποια είναι η αλήθεια και να διαχωρίσουν τους μύθους που είναι τόσο πολύ διαδεδομένοι.

 

Να μην παρασύρονται από διάφορες ιστορίες, γιατί μπορεί να καταλήξουν να στερηθούν την μεγάλη εμπειρία της εγκυμοσύνης και να το μετανιώσουν στην πορεία όταν μεγαλώσουν και δεν θα μπορούν να γυρίσουν πίσω τον χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνδυαστικά Αντισυλληπτικά Χάπια

Συνδυαστικά Αντισυλληπτικά Χάπια

Τι είναι; Τα συνδυαστικά αντισυλληπτικά χάπια, γνωστά και ως “το γυναικείο χάπι”, είναι σκευάσματα που περιέχουν οιστρογόνα και προγεστερόνη. Τα συνδυαστικά αντισυλληπτικά χάπια εμποδίζουν τις

Εμμηνορρυσιακός κύκλος

Εμμηνορρυσιακός Κύκλος

Τι είναι φυσιολογικό και τι όχι; Ο εμμηνορρυσιακός  κύκλος  της κάθε γυναίκας μας λέει  πολλά για την υγεία τους, τη γονιμότητα και την διατήρηση της.

Μίλησαν για τον γιατρό

pinelopi sanida
pinelopi sanida
2. Aρίλιος, 2022.
επαληθεύτηκε
Είναι σπουδαίος γιατρός !
Rene L
Rene L
19. Iανουάριος, 2022.
επαληθεύτηκε
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
15. Oκτώβριος, 2021.
επαληθεύτηκε
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
8. Φεβρουάριος, 2021.
επαληθεύτηκε
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
17. Φεβρουάριος, 2020.
επαληθεύτηκε
Άριστος γιατρός. Γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση, πρόθυμος να ακούσει και να απαντήσει σε όλες τις απορίες. Σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο.
elpi moy
elpi moy
10. Φεβρουάριος, 2020.
επαληθεύτηκε
Εξαιρετικός γιατρός, ιατρείο υψηλών προδιαγραφών, άριστο προσωπικό, επαγγελματική φροντίδα.
Εριεττα Κοντακου
Εριεττα Κοντακου
10. Φεβρουάριος, 2020.
επαληθεύτηκε
Εξαιρετικός γιατρός. Πολύ καλή συνεργασία.
Gina Perimeni
Gina Perimeni
10. Φεβρουάριος, 2020.
επαληθεύτηκε
ΑΡΙΣΤΑ 10 !!!
Efthymia Dedes
Efthymia Dedes
10. Φεβρουάριος, 2020.
επαληθεύτηκε
My experience with Dr. Polyzos, and his staff was nothing but the best! All the way from the initial phone consultation, to my hospital release. Upon meeting him, he was not only extremely knowledgeable and professional, but just as gracious, reassuring and answered all of my questions and concerns. He is simply the best and he does an excellent job! I am renewed and forever thankful!
Christoforos Mpoutsis
Christoforos Mpoutsis
5. Δεκέμβριος, 2019.
επαληθεύτηκε