Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Παναγιώτης Πολύζος δραστηριοποιείται στο Institute of Life και στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Ιασώ.

Πλήρες Βιογραφικό Ιατρού

Πιθανότατα όχι. Ωστόσο σε σπάνιες περιπτώσεις τα επακόλουθα μιας έκτρωσης, όπως μια φλεγμονή ή προβλήματα στην σάλπιγγα, μπορεί να προκαλέσουν εμπόδια στην προσπάθεια για επίτευξη εγκυμοσύνης, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού του τραχήλου, της ενδοτραχηλικής κοιλότητας και της ενδομητρικής κοιλότητας.

Κάθε επέμβαση που διαστέλει τον τράχηλο της μήτρας (μια διαδικασία που είναι απαραίτητη στις περισσότερες αμβλώσεις), μπορεί να αποδυναμώσει την μήτρα. Η μέθοδος της υστεροσκόπησης, κατά την οποία εισάγεται μια πολύ λεπτή κάμερα (5-6 mm) στον τράχηλο και ελέγχεται η κοιλότητα της μήτρας, είναι μια εξέταση που μπορεί να παρέχει διάγνωση και πολλές φορές ταυτόχρονη θεραπεία της παθολογίας της ενδομητρικής κοιλότητας.

Eπιπλέον, αν έχετε κάνει περισσότερες από μία εκτρώσεις στο παρελθόν και μείνετε έγκυος, ο πιθανός τραυματισμός του τραχήλου μπορεί να έχει επιφέρει ανεπάρκεια του τραχηλικού στομίου, με αποτέλεσμα να πρέπει να αντιμετωπιστεί κατά τη διάρκεια της κύησης με περίδεση, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο πρόωρος τοκετός.

Σε γενικές γραμμές πάντως, μία έκτρωση στο παρελθόν δεν επηρεάζει την ικανότητά να συλλάβετε ένα υγιές έμβρυο στο μέλλον, εκτός αν η επέμβαση είχε τυχόν επιπλοκές που έβλαψαν τη μήτρα. Σήμερα, που οι διακοπές κύησης γίνονται σε νοσοκομεία και τηρούνται οι κανόνες αντισηψίας, ο κίνδυνος σαφώς και είναι μικρότερος, αλλά όχι ανύπαρκτος.

Γι’ αυτό και πάντα συνιστούμε σωστή πρόληψη και αντισύλληψη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

πόνοι περιόδου

Πόνοι περιόδου

Τι είναι οι πόνοι περιόδου; Πολλές γυναίκες βιώνουν πόνο και ενόχληση κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Για τις περισσότερες, ο πόνος και το αίσθημα

Συνδυαστικά Αντισυλληπτικά Χάπια

Συνδυαστικά Αντισυλληπτικά Χάπια

Τι είναι; Τα συνδυαστικά αντισυλληπτικά χάπια, γνωστά και ως “το γυναικείο χάπι”, είναι σκευάσματα που περιέχουν οιστρογόνα και προγεστερόνη. Τα συνδυαστικά αντισυλληπτικά χάπια εμποδίζουν τις

Μίλησαν για τον γιατρό

Κατερινα Καραγκιοζη
Κατερινα Καραγκιοζη
23. Μάρτιος, 2023.
Dr. Nina Markoutsaki
Dr. Nina Markoutsaki
7. Φεβρουάριος, 2023.
Εξαιρετικός γυναικολόγος,up to date με τις νεότερες εξελίξεις στο πεδίο του,ευπρόσιτος κι επεξηγηματικός.Ευγενέστατο και πρόθυμο στην εξυπηρέτηση,το team των συνεργατών του.
pinelopi sanida
pinelopi sanida
2. Aρίλιος, 2022.
Είναι σπουδαίος γιατρός !
Rene L
Rene L
19. Iανουάριος, 2022.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΙΑΡΗ
15. Oκτώβριος, 2021.
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΕΓΑ
8. Φεβρουάριος, 2021.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
17. Φεβρουάριος, 2020.
Άριστος γιατρός. Γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση, πρόθυμος να ακούσει και να απαντήσει σε όλες τις απορίες. Σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο.
elpi moy
elpi moy
10. Φεβρουάριος, 2020.
Εξαιρετικός γιατρός, ιατρείο υψηλών προδιαγραφών, άριστο προσωπικό, επαγγελματική φροντίδα.
Εριεττα Κοντακου
Εριεττα Κοντακου
10. Φεβρουάριος, 2020.
Εξαιρετικός γιατρός. Πολύ καλή συνεργασία.
Gina Perimeni
Gina Perimeni
10. Φεβρουάριος, 2020.
ΑΡΙΣΤΑ 10 !!!