Δρ. Πολύζος

Μπορώ να φάω διπλάσια ποσότητα τώρα που είμαι έγκυος;

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Παναγιώτης Πολύζος δραστηριοποιείται στο Institute of Life και στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Ιασώ.

Πλήρες Βιογραφικό Ιατρού
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Όχι. Μπορεί μερικές φορές να μπείτε στον πειρασμό να φάτε δύο φορές πιο πολύ, αλλά αυτό δεν είναι ό, τι σας έχει συμβουλέψει ο γιατρός σας για το τι είναι και τι δεν είναι ασφαλής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.


Καταναλώνοντας διπλάσια ποσότητα φαγητού δεν διπλασιάζεις τις πιθανότητές να έχεις ένα υγιές μωρό – αντ ‘αυτού, είναι πιθανό ότι η υπερβολική αύξηση του σωματικού βάρους σας, μπορεί να σας βάλει σε κίνδυνο για επιπλοκές της εγκυμοσύνης.

 

Αν είστε σε ένα υγιές βάρος, δεν θα πρέπει να λαμβάνετε επιπλέον θερμίδες κατά το πρώτο τρίμηνο, περίπου 300 επιπλέον θερμίδες την ημέρα κατά το δεύτερο τρίμηνο, καθώς και περίπου 450 επιπλέον θερμίδες την ημέρα κατά το τρίτο τρίμηνο.

 

Εάν είστε υπέρβαρες ή ελλιποβαρής, θα χρειαστεί περισσότερες ή λιγότερες ανάλογα με το στόχο για αύξηση ή μείωση του σωματικού βάρους σας. Χρειάζονται μόνο μερικά ποτήρια χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλα και μια χούφτα ηλιόσπορους ή ένα σάντουιτς τόνου για να προσθέσετε αρκετές θερμίδες κατά το τελευταίο τρίμηνο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μίλησαν για τον γιατρό

Επικοινωνία Εδώ!