Δρ. Πολύζος

Περίοδος & Διακοπές

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Δρ. Παναγιώτης Πολύζος

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Παναγιώτης Πολύζος δραστηριοποιείται στο Institute of Life και στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Ιασώ.

Πλήρες Βιογραφικό Ιατρού
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Πως να “καθυστερήσετε” την περίοδο σας λόγω των διακοπών;

Έχετε κανονίσει τις καλοκαιρινές σας διακοπές, όμως τις ημέρες εκείνες πιθανότατα θα έρθει και η περίοδός σας. Δείτε πως μπορείτε να την καθυστερήσετε για μερικές ημέρες και να απολαύσετε τις διακοπές σας χωρίς άγχος.

 

Τεχνικά μιλώντας, μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε όταν είστε αδιάθετη – από σεξ μέχρι κολύμπι – δεν θα πρέπει ποτέ να νιώσετε ότι κάτι είναι εκτός ορίων εξαιτίας αυτής. Αλλά λόγω διαφόρων συμπτωμάτων όπως οι πόνοι, η αλλαγή της διάθεσης και η αιμορραγία, μπορεί να επιθυμείτε να αποφύγετε την αναστάτωση που συχνά προκαλεί.

 

Αυτό μπορεί να γίνει με ασφάλεια, χρησιμοποιώντας χάπια τα οποία περιέχουν ορμόνες παρόμοιες με αυτές που παράγει φυσιολογικά το σώμα σας.

 

Το γνωστό αντισυλληπτικό χάπι είναι ο πιο ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος, όχι μόνο να καθυστερήσετε, αλλά και συνολικά να προγραμματίστε πότε θα έρθει η περίοδός σας. Αυτή η λύση θα πρέπει να εφαρμόζεται πάντα υπό την καθοδήγηση του γυναικολόγου σας και εξαρτάται από το είδος των αντισυλληπτικών που παίρνετε.

 

Είναι προτιμότερη επιλογή:

  • εάν ήδη το χρησιμοποιείτε και σαν αντισύλληψη
  • εάν γενικά έχετε άστατο κύκλο
  • εάν γνωρίζετε καιρό πριν πότε ακριβώς θέλετε να μην έχετε περίοδο

 

Εναλλακτική λύση στο αντισυλληπτικό χάπι είναι να πάρετε χάπια προγεστερόνης λίγες ημέρες πριν τη επικείμενη περίοδό σας.

Είναι προτιμότερη επιλογή:

  • εάν η απόφαση είναι της τελευταίας στιγμής και δεν υπάρχει το χρονικό περιθώριο που χρειάζεται το αντισυλληπτικό χάπι για να δράσει
  • εάν υπάρχουν ιατρικές αντενδείξεις ή παρενέργειες από την λήψη του αντισυλληπτικού χαπιού.

 

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε την αγωγή που έχετε επιλέξει. Μπορεί να σας υποδείξει ποια είναι η πιο κατάλληλη προσέγγιση για την περίπτωση σας και να σας καθοδηγήσει σε περίπτωση που υπάρχουν προβλήματα κατά την λήψη της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

24h Time-Lapse embryo monitoring – Institute Of Life IASO

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Εμβρυολογικό εργαστήριο της Ιnstitute of Life – ΙΑΣΩ έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθούμε σε 24ωρη βάση την εξέλιξη ΟΛΩΝ

Παιδιά & Εξωσωματική

Τα παιδιά της εξωσωματικής γονιμοποίησης διαφέρουν; Πολλά ζευγάρια ανησυχούν αν τα μωρά που προέρχονται από την μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης διαφέρουν από άλλα μωρά ή

Ζευγάρι & Γονιμότητα

Η απόφαση για τη δημιουργία οικογένειας φέρνει αυτομάτως στο μυαλό του ζευγαριού το πόσο γόνιμο είναι και πόσο γρήγορα θα μπορέσει με φυσικές επαφές να

Μίλησαν για τον γιατρό

Επικοινωνία Εδώ!